Nye Anfield kan bli VM-arena

England ligger godt an i løypa til å få fotball-VM i 2018, og Liverpools nye storstue i Stanley Park kan bli en av VM-arenaene.

Liverpools nye storstue i Stanley Park kan bli VM-arena. Det skriver Liverpool Daily Post. Både Liverpools og Evertons planlagte nye stadioner kan bli inkludert i Englands søknad om fotball-VM i 2018. Ingen av de nåværende banene i byen har stor nok gressmatte til å komme i betraktning som VM-arena, men ettersom begge klubbene har flytteplaner er det ventet at de vil utvide spillearealet slik at disse kravene blir innfridd.

- Jeg kan bekrefte at planene for nye Anfield er slik vi innfrir kriteriene som er satt for VM-arenaer, sier en talsmann for Liverpool FC til lokalavisen.

For Evertons del er ikke flyttingen til Kirkby opplest og vedtatt ennå, men EFC bekrefter at de også vil tilfredstille kravene som blir satt til VM-arenaer om de skulle finne på å flytte ut av byen.

Bare seks eksisterende fotballanlegg i England tilfredstiller alle FIFAs krav til VM-arenaer. Kravene går både på komfort, stadionkapasitet og banestørrelse. Blant de seks finner vi nye Wembley stadion, Old Trafford og Emirates Stadium. Både Anfield og Goodison tilfredstiller alle andre krav enn kravet om størrelsen på gressmatta.

FA sin søknad om VM i 2018 trenger ikke å være innlevert før i 2010, og innen den tid kan begge byens fotballklubber ha funnet seg nye jaktmarker.