Nye kontrakter for juniormestre

Robbie Threlfall, Craig Lindfield, Ryan Flynn og Stephen Darby vil bli tilbudt nye kontrakter med Liverpool etter gårsdagens triumf i FA Youth Cup. De kan også få spilletid på Fratton Park.

Fire av heltene fra gårsdagens juniorfinale vil bli belønnet med nye kontrakter med Liverpool. Det skriver Liverpool Echo i dag. Målscorer Robbie Threlfall, spissen Craig Lindfield, midtbanespilleren Ryan Flynn og høyrebacken Stephen Darby vil alle skrive under nye kontrakter med klubben.

Manager Rafael Benitez skal i dag ha gratulert staben ved akademiet med seieren, og lovte samtidig å gi noen av de unge spillerne sjansen i de gjenstående ligakampene. Dermed er det muligheter for at vi får se noen av juniorspillerne i aksjon på Fratton Park i morgen.

- Jeg gratulerer både spillerne og staben med seieren i FA Youth Cup. De har alle jobbet virkelig hardt, og gjort en god jobb med å vinne juniorcupen for andre gang på rad. Det er gode nyheter for klubben, sier spanjolen til Echo.

- Det er veldig positivt for klubben at det vinnes trofeer. Dersom vi kan vinne enda flere trofeer mens vi får opp juniorspillere til førstelaget, vil det være enda bedre. Fra nå av og frem til sesongslutt vil vi ha muligheten til å bruke noen av de unge spillerne som har erfaring fra reservelaget i førstelagskampene. Vi vurderer å inkludere noen av dem i troppen til kampen mot Portsmouth i morgen. Men først må vi gjennomføre dagens trening og se hvilken tilstand spillerne er i før vi tar en avgjørelse om tiden er inne.

- Hvert år blir det vanskeligere for unge spillere å slå igjennom på seniornivå, men i Liverpool ønsker vi å utvikle unge lokale spillere slik vi har gjort med Gerrard og Carra.

Liverpool Echo skriver ellers at de fleste av Benitez sine nøkkelspillere trolig blir hjemme på Merseyside for å forberede seg til Chelsea-kampen når den øvrige troppen setter kursen mot Portsmouth.



Stephen Darby, Robbie Threlfall og Craig Lindfield kan juble over kontraktstilbud.

Første trofé under Gillett & Hicks
Juniorene fikk altså æren av å sanke Liverpools første trofé under Tom Hicks og George Gillett sitt eierskap. Daglig leder Rick Parry håper at denne triumfen blir den første av mange under de nye eierne. Gillett var som kjent tilstede på Old Trafford i går sammen med sønnen Foster.

- George syntes det var morsomt. Dette var hans første møte med straffespark-konkurranser, men det blir kanskje ikke det siste. Vi liker å gjøre ting på den vanskelige måten, sier Parry med glimt i øyet.

- George var opprømt. Det var ”hans” første trofé, og forhåpentligvis ikke det siste. Det var flott at han var i stand til å overvære denne kampen.

- Jeg er henrykt på spillernes vegner. Å vinne FA Youth Cup to år på rad er en stor prestasjon. Vi vant cupen i Manchester i fjor også, noe vi er veldig godt fornøyd med, sier Parry til liverpoolfc.tv.

- Begge lagene skal ha kreditt for en god kamp. Det var en flott oppvisning i hva juniorfotballen i England har å by på. Det var nesten litt synd at et av lagene måtte tape på straffespark. For Rafael Benitez handler imidlertid ikke dette om trofeer, men om å finne nye spillere. Forhåpentligvis er det noen av disse guttene som vil gjøre seg bemerket på førstelaget i fremtiden, avslutter Parry.



Liverpools FA Youth Cup mestere 2007