Nye merkelige kommentarer fra Gaillard

Ikke før har UEFA lansert ideen om en felles sikkerhetspolitikk for hele fotball-Europa, før organisasjonens egen kommunikasjonssjef sår tvil om planene lar seg gjennomføre i praksis.

William Gaillard, mannen som påsto at Liverpools supportere var de verste i Europa etter Champions League-finalen, tror det blir vanskelig for UEFA å sørge for at det blir satt i verk en felles sikkerhetspolitikk rundt fotballkamper over hele Europa. Dermed gikk det ikke lang tid fra UEFA lanserte ideen om en felles sikkerhetspolitikk, til deres egen kommunikasjonssjef sår tvil om ideen har livets rett!

Gaillard sier til Sky Sports News at han tror en liten minoritet er ansvarlig for problemene rundt europacupkamper.

- Studerer man websiden til fotballsupporternes egen organisasjon, er det interessant å lese hva Liverpool-supporterne som var i Aten og opplevde problemene uttaler. De sier at det er en liten gruppe mennesker som har gjort det til en sport å komme seg inn på fotballkamper uten å betale. Dette er også tilfelle på kamper i England, og supporterne selv innrømmer dette. Problemet er nok veldig marginalt i England, men ved bortekamper er dette et problem, uttaler Gaillard.

Det han utelater å nevne er at de samme supporterne mener at hovedårsaken til problemene i Aten var UEFA sin egen billettfordeling.

- Sist sesong opplevde vi en del rasisme, og vi har også problemer med organiserte grupper av supporterne, for det meste i Sør-Europa, som tilhører ekstremistiske politiske fraksjoner som ønsker konfrontasjoner med politi og vaktmannskaper. Vi har også problemer relatert til alkohol, noe som er mer vanlig i Nord-Europa. Alle disse faktorene gjør det vanskelig å innføre en felles europeisk sikkerhetspolitikk. Men vi jobber med saken, legger han til.

Gaillard hevder at viljen er til stede for å sørge for at supportere kan reise trygt rundt omkring på kontinentet i forbindelse med fotballkamper.

- Vi prioriterer å gjøre livet enklere for supporterne, og viktigst av alt er sikkerheten til folk. Det store antallet supportere som reiser over hele Europa er et positivt fenomen, og noe vi ikke opplevde for noen år siden. Det bringer folk sammen, og vi må sørge for at dette aldri fører til en tragedie, avslutter han.