Nye treårskontrakter for fem ungdommer

Fem av Liverpools unge spillere har skrevet under nye kontrakter frem til sommeren 2010. Det gjelder Craig Lindfield, Jay Spearing, Ryan Flynn, Stephen Darby og Robbie Threlfall.

Liverpool FC bekrefter i dag at fem av spillerne på laget som vant FA Youth Cup i vår har fått forlenget sine kontrakter med klubben til sommeren 2010. Det gjelder Craig Lindfield, Jay Spearing, Ryan Flynn, Stephen Darby og Robbie Threlfall (bildet).

Kvintetten skal allerede ha signert avtalene, og manager Rafael Benitez er henrykt over at de unge spillerne blir i klubben i minst tre år til.

- Det er gode nyheter at disse fem guttene har skrevet under på nye kontrakter med klubben. De får nå en sjanse til å vise hva de kan utrette. De må fortsette å lære, jobbe hardt og vise hva de er kapable til, sier Benitez til liverpoolfc.tv.

- Stort tap å miste Pacheco
Som vi nevnte tidligere i dag har Liverpool sikret seg den 16 år gamle spissen Daniel Pacheco, som har spilt i Barcelona de siste tre årene. Før det var han knyttet til Malaga. 16-åringen med klengenavnet The Killer var holdt for å være en av de beste unge spillerne på Nou Camp.

Pacheco skal ha takket nei til en profesjonell kontrakt med Barcelona, og valgte altså i stedet å skrive under en treårskontrakt på Anfield. Dermed har Liverpool sikret seg en rekke unge utenlandske talenter de siste ukene. Vi nevner i fleng: Alexander Kacaniklic, Marvin Pourie, Mikel San Jose, Nikolay Mihaylov, Krisztian Nemeth og Andras Simon.

Barcelonas ungdomstrener Garcia Pimienta innrømmer at det var et slag i ansiktet for Barca å miste Pacheco.

- Dette er et stort tap for vår klubb, da han er en spiss med mange kvaliteter. Han har vært vår toppscorer og har allerede spilt for juniorlaget, siteres han i spansk presse.

- Ved siden av Thiago Alacantara og Gai Assulin var han den unge spilleren vi hadde størst forhåpninger til, men det er ingenting vi kan gjøre med dette nå. Alt har skjedd så fort.

Barcelona har mistet flere av sine største talenter til Premier League de siste årene. Spillere som Cesc Fabregas, Fran Merida og Gerard Pique har alle sammen takket nei til katalanerne til fordel for engelsk fotball.