Nytt stadion klar innen 2010

Liverpools nye stadion vil holde tidsfristen til tross for de nye tegningene. Rafael Benítez glad for endelig å ha sikret seg Ryan Babel, etter fire år lang jakt. Stjernespillere returnerer.

Liverpool Echo melder i dag at de kan avsløre den detaljerte tidsplanen for når Liverpools FCs nye stadion vil stå klart. Liverpool-ansatte har levert de eksakte tidsplanene til byrådet. Arbeidet skal etter sigende være igang mot slutten av året.

Selv om Tom Hicks og George Gillett tilbakekalte bulldoserne som skulle starte arbeidet i Stanley Park i mai etter at de ville gå over stadionplanene på nytt, virker det nå som om tidsfristen vil bli holdt allikevel.

Tidsplanen kom frem i lyset i dag, samtidig som byrådet venter på det nye designet for storstuen som skal stå klar i Stanley Park. Med de gamle tegningene ville de ikke være muligheter for å utvide stadion utover 60.000 sitteplasser senere, men det har Tom Hicks og George Gillett nå fått en orden på.

Intensjonen til de nye eierne er i første omgang å bygge stadionet slik at det kan huse 61.000 Liverpool-supportere, men designet på stadion er forandret signifikant siden forrige presentasjon (se bildet over). Som følge av dette vil det være mulig å utvide kapasiteten til rundt 75.000 senere.

Liverpool skal ha satt oppfølgende tidsplan:

* De nye stadionplanene, med tilhørende søknad, leveres til byrådet den 25. juli.
* Kommunen godkjenner de nye planene innen utgangen av oktober.
* Regjeringen bestemmer seg for å ikke legge hindringer i veien innen november.
* Arbeidet starter mot slutten av året.

Kommunen vil også bli spurt om å godkjenne enn 999-årig leieavtale for plassen i Stanley Park med Stadco, som skal stå for byggearbeidet. Liverpool FC vil komme til å måtte betale £300.000 i årlig leie.

Planene om å oppjustere resten av Stanley Park forblir det samme, foruten at en forespørsel om å integrere vinterhagen Isla Gladstone i en fasilitet likedan som den botaniske hagen Sefton Park nå har dukket opp.

De nevnte planene vil bli diskutert av kommunestyremedlemmene kommende uke.

Benítez glad for å ha fått sin mann
Rafael Benítez får i dag endelig uttelling etter en fire år lang jakt etter å få Ryan Babel til å ikle seg Liverpool-trøya. Liverpool-manageren sier at han har fulgt nederlenderen siden han var 16 år gammel, og nå er spanjolen sterk i troen på at han har sikret seg et talent som vil prege toppfotballen i årene som kommer.

- Jeg er svært glad for at vi har sikret oss Ryan Babel, for han er en spiller med stort potensiale, begynner Benítez.

- Han var en av de beste spillerne under U21-EM i sommer, men vi har holdt et øye med ham i en god stund. Da jeg fortsatt var trener for Valencia så vi Babel da han spilte i en kamp mot Barcelona, og det var rett etter han slo gjennom. Det var en hel rekke klubber som fulgte han, og vi har vært interessert siden den gang. Han er en god spiller nå, og kan bli fantastisk i fremtiden.

- Det er for tidlig å begynne å trekke sammenligninger mellom Ryan Babel og Thierry Henry. Henry er en fantastisk og rutinert spiller som har vist sin kvalitet over mange år. Ryan har alle kvalitetene som trengs for å bli en klassespiller, selv om han er ung og at han trenger tid til å tilvenne seg fotballen i England. Han har holdt et høyt nivå for landslaget til Nederland, og ikke kun for U21-laget.

- Babel kan også bekle forskjellige posisjoner, fordi han kan spille på høyre- og venstreflanken, samt som en hengende spiss. Han ble benyttet en del på venstrekanten i Ajax forrige sesong, og i likhet med Benayoun gir han oss en rekke muligheter.

- Da jeg snakket med de nye eierne berettet jeg for dem at vi behøvde en balanse mellom erfarne og unge spillere. Jeg har takket dem for støtten de har vist på overgangsmarkedet, og det har blitt lagt ned en stort stykke arbeid de siste ukene. Vi har signert de fleste spillerne vi har vært ute etter, og alt har vært positivt. Klubben går nå i riktig retning. Ting kan alltid bli bedre i fotball, men jeg er fornøyd fordi vi signerer gode spillere.

- Vi bygger et lag for nåtiden og fremtiden, og nå er balansen særdeles god. Det er ikke kun tilfredsstillende for meg at vi har brukt mange penger, men også at vi nå har mange spillere på laget som har økt sin verdi etter at vi kjøpte dem. Vi har gjort gode forretninger. For tre år siden var det enkelte spillere vi ikke fikk solgt fordi de ikke var verdt noen ting, avslutter en for anledningen snakkesalig Rafael Benítez.

Stjernespillerne blir involvert
Ifølge Chris Bascombe i Liverpool Echo vil Liverpools stjernespillere delta i treningskampen mot Crewe i morgen. De fleste vil spille en omgang, men Fernando Torres vil ikke bli involvert før Liverpools kamper mot Auxerre og Werder Bremen under treningsleiren i Sveits.