Omfordeling av arbeidsoppgavene

Pako Ayestaráns arbeidsoppgaver vil bli fordelt på den staben som allerede er på Melwood. Rafael Benitez selv og førstelagstrener Alex Miller vil blant annet få større innflytelse.

I kjølvannet av Pako Ayestaráns avgang vil Rafael Benitez nå ta større ansvar for førstelagstreningene, samtidig som førstelagstrener Alex Miller kommer til å spille en enda større rolle enn han har gjort så langt.

Pako Ayestaráns arbeid med spillernes fysikk vil nå bli tatt hånd om av klubbens to andre spesialtrenere på det feltet. Paco de Miguel ble ansatt i sommer til å jobbe sammen med Antonio Gomez, noe som Ayestarán skal ha gitt sin velsignelse til.

Liverpool hentet som kjent også en ny keepertrener i sommer, i Xavi Valero, og Benitez skal også ha ansatt en ny administrasjonssjef på Melwood nylig, i David Bygroves. Dette skal ha tatt bort noen av Ayestaráns gamle arbeidsoppgaver, og skal ha bidratt til at konflikten mellom assistentmanager og manager tiltok.

Ayestarán hadde tidligere fullstendig kontroll med all lagadministrasjon og spillernes fysiske treningsprogram. Benitez forandret på noe av dette i sommer, og tok selv mer ansvar for det som skjedde på Melwood.

Liverpool Daily Post forteller at Ayestarán skal ha nektet å være med da årets lagbilde skulle tas i sommer, og han skal heller ikke ha delt sete med manageren på lagets bussreiser lenger.