Ønsker å matche United

Rick Parry bekrefter at arbeid med ny stadion er blitt midlertidig stanset. Hicks og Gillett ser nå på løsninger som vil gjøre ”nye” Anfield større enten ved byggeslutt eller i fremtiden.

Planen var å stikke den første spaden i bakken 2.april, men nå er det hele noe mer usikkert ettersom det er blitt klart at Tom Hicks og George Gillett og deres menn nå jobber på spreng med å gjennomgå og forbedre og forstørre de byggeplanene som det er gitt aksept for.

Skjønt spade i jorda er kanskje ikke riktig å si, siden undersøkende arbeid allerede er blitt foretatt på parkeringsplassen i søndre del av Stanley Park.  Daglig leder i Liverpool Football Club, Rick Parry, bekrefter i dag at det er arbeid som er midlertidig blitt stoppet, men at man er fullstendig innstilt på å holde tidsplanen for når en ny stadion skal være ferdig.

Parry antyder til Liverpool Echo at det kan bli aktuelt å bygge en ny arena med relativt små forandringer på utseende, fasiliteter og størrelse ut fra de opprinnelige planene, men at det kan bli en konstruksjon som åpner for utvidelse ved en senere dato.

Parry blir sitert andre steder på at rykter om at amerikanerne ser for seg en stadion med 80.000 sitteplasser er ”tatt ut av lufta”, men velinformerte Liverpool Echo mener at Hicks og Gillett har ambisjoner å konkurrere med Manchester United og Old Trafford med sin kapasitet på 76.000.

George Gillett var den som fattet interesse for å kjøpe Liverpool FC, men det er partneren Tom Hicks som har størst ballast i forhold til å bygge nye, moderne og ikke minst store idrettsarenaer.  Parry legger ikke skjul på at man har forventninger i så måte, og dersom man skal gjøre noe med planene om en ny stadion i Stanley Park så må det skje umiddelbart.

- De (Hicks og Gillett) gjør en hurtig gjennomgang over hva som er mulig, sier Parry om stadionplanene.

- Ja, arbeidet har blitt stoppet veldig midlertidig, men deres ønske om å bygge den nye arenaen er fullstendig.  Det er det overhodet ingen tvil om.

- Men dersom man skulle vurdere hvilke muligheter som ligger der, så må det gjøres nå.  Hvis det skal bli noen forandringer, så vil det bli en oppgradering og ikke det motsatte.

- De er eksperter på dette området og jeg hører stadig en omtale som ”best i verden”.  De ønsker bare å vite nøyaktig hva dette gir av muligheter.  Det er måter å konstruere en stadion som gjør at man kan utvide i fremtiden, og de ønsker å undersøke dette. 

- Det er snakk om sunn fornuft.  De ville ikke kaste seg inn i noe som kan hindre utvidelser i fremtiden.

- Tidsfrister for byggingen vil imidlertid ikke bli forandret.  Eventuelle forandringer vil bli diskutert over de neste ukene og den faktiske byggingen vil starte som planlagt.