Oppløftende borteform

Liverpool har nærmest en prikkfri statistikk å vise til på bortebane i år. En borteform ingen andre lag kan matche så langt. Kuyt forteller om enorme gledesscener i garderoben.

En fjerdedel av sesongen er unnagjort, og Liverpool har ennå ikke tapt en eneste ligakamp. Samtidig kan også alle med røde sympatier glede seg over at borteformen er radikalt forbedret. Så langt har Rafael Benitez sitt mannskap vunnet fire av fem bortekamper. Lørdagens Merseyside-derby viste også at man ikke er avhengig av kaptein Steven Gerrard for å ta alle tre poengene. Matchvinner Dirk Kuyt mener at minner fra fjorårets tap på Goodison Park bidro til å motivere de røde til å yte det lille ekstra.

Kuyt, som var tilbake etter en hamstringskade, var iskald da han satte begge Liverpools straffespark bak Tim Howard.

- Jeg er veldig stolt over supporterne og laget etter lørdagens kamp. Stemningen var fantastisk i garderoben etterpå, forteller nederlenderen til Liverpool Daily Post.

- Dette er det første derbyet jeg har vært med på å vinne, og jeg håper det blir mange flere i årene som kommer. Det kom tydelig frem ute på banen hvor glade vi var etter kampslutt, og det var likedan i garderoben. Å vinne denne kampen betyr mye for oss, og vi husker godt hva som skjedde på Goodison i fjor.

- Vi ønsket definitivt et annet utfall denne gangen, og vi viste Everton at vi er et bedre lag nå. Vi var uheldige med selvmålet til Sami Hyypiä, men bortsett fra det synts jeg vi spilte bra. Vi måtte bare fortsette å forsøke, da vi ikke regnet uavgjort som et bra nok resultat. Vi ønsket å vinne kampen.

Slik ble det da også, og dermed har Liverpool tatt 13 av 15 mulige poeng på bortebane denne sesongen. Bare den målløse forestillingen mot Portsmouth på Fratton Park skjemmer en ellers plettfri statistikk.