Optimisme i Toulouse-leiren

Dagen før den viktige kvalifiseringskampen i Frankrike, er det stor optimisme i Toulouse-leiren. Lucas Leiva tror han har gode muligheter til å lykkes i Liverpool.

I fjorårets sesong klarte Toulouse å sikre seg muligheten for Champions League i siste serierunde, og det var høyst dramatisk. Et hattrick av klubbens store stjerne, svenske Johan Elmander (bildet) - kombinert med at Rennes rotet bort sin ledelse fire minutter på overtid mot Lille, sendte den lille klubben fra sjetteplass til bronsemedalje og europacup. Det skal sies at Toulouse også fikk hjelp fra det franske fotballforbundet, etter at de ble tildelt tre poeng i en kamp med Nantes, som tre minutter før slutt på stillingen 0-0, ble avbrutt etter tilskuerbråk. At laget kom på tredjeplass med kun ett plussmål er også litt oppsiktsvekkende.

Dette er den første gangen Toulouse deltar i Champions League i deres 70 år lange historie. Klubbens største høydepunkt ellers i europacupene, er da de slo ut Diego Maradona og hans Napoli på straffespark for 21 år siden. Maradona brente sin straffe for den italienske klubben.

Toulouse fikk en verst tenkelig start på årets sesong, da de tapte hele 3-1 for AFC Valenciennes i åpningskampen. Klubben som endte på plassen over nedrykksstreken forrige sesong burde i utgangspunktet være en enkel oppgave for Elie Baup og hans mannskap.

I den påfølgende kampen var Johan Elmander noe overraskende tilbake, og ga Toulouse seieren med sitt mål to minutter før slutt. Det skal sies at Lyon fikk Kim Kallström utvist etter kun 35 minutter. Denne seieren mot Lyon har fått mye oppmerksomhet, men Toulouse har faktisk hatt et godt tak på Lyon de siste årene. I fjor vant Toulouse 2-0 hjemme, også da med en viss svenske på scoringslista, mens det i de to foregående kampene har endt med poengdeling. Uansett gir nok en seier mot det beste laget i Frankrike en vitamininnsprøytning, og klubbens nyinnkjøpte forsvarer, Mauro Cetto, har tro på at Toulouse kan slå ut de røde.

- Vi har forberedt oss godt på denne kampen med seier mot Lyon. Nå ser vi alle frem til å spille denne kampen, sier forsvareren de hvite og lilla i sommer hentet fra nedrykkede Nantes.

- Laget har nå troen og selvtillit, og seieren forrige helg har løftet oss etter tapet for Valenciennes. Kampen mot Liverpool er stor.

- Det kommer til å bli vanskelig og en tøff kamp. Vi må prøve å holde nullen hjemme. Vi respekterer Liverpool og vet at sjansene våre er små. Men om alle jobber for hverandre, og om vi går til kampen med samme innstilling som Lyon så er det mulig. Det er alltid en mulighet for seier, så vi må bare ha troen.

Det er ventet at Johan Elmander vil starte som ensom spiss, med Achille Emana og Andre-Pierre Gignac som støtte offensivt. Trioen Dominique Arribage, Daniel Congre og Fode Mansare har vært ute med skade i sesongens to første kamper, og alle tre har status som usikre til denne. Mansare spilte reservelagskamp i helgen, og er den av de tre som mest sannsynlig er aktuell for førsteelleveren i morgen ettermiddag. Mannen fra Guinea er en offensiv ving, og skal være av lagets beste offensive spillere. En som garantert ikke vil spille er venstreback Herita Ilunga. Han må sone suspensjon, etter å ha blitt utvist i en Intertoto Cup-kamp for sin gamle klubb St. Etienne for to år siden.

Lucas tror han vil lykkes
Brasilianske Lucas Leiva fikk prøve seg i pre season, og den langhårede midtbanespilleren viste lovende takter spesielt mot Shanghai i Rotterdam Tournament. Selv om kampen om plassene på Liverpools midtbane er knallhard, har Brasils under-20 kaptein tro på suksess.

- Listen over midtbanespillere her viser at Liverpool er full av kvalitet. De er alle fantastiske spillere, men jeg er klar for å kjempe for å vise mine kvaliteter for å vinne meg en plass i laget - uansett hvem jeg konkurrerer med.

- Champions League er viktig, men det er store forhåpninger om å vinne Premier League her. Engelsk fotball er helt annerledes enn den brasilianske. Det er dog noen likheter med hvordan det spilles i sørlige Brasil.

Lucas Leiva ble nylig tatt ut til det brasilianske A-landslaget. Han er med i troppen som skal møte Algerie i Frankrike 22. august.