Owens ber publikum om hjelp

John Owens vil ha hjelp av publikum. Nei, det er ikke snakk om ”Vil du bli millionær?”, men kveldens kamp i FA Youth Cup mot Reading.

Trener John Owens håper på Anfield-publikumets hjelp når Liverpools juniorlag i kveld skal forsøke å avansere i FA Youth Cup på bekostning av Reading. Ettersom førstelaget har spillefri i helgen håper juniorene at kveldens kamp skal bli godt besøkt, og at The Kop fylles opp med fotballhungrige scousere.

Liverpool er som kjent tittelforsvarere i juniorcupen, og har kommet seg til 5.runde også denne sesongen, etter å ha beseiret West Bromwich og Chelsea på veien.

- Effekten våre fans har på førstelaget når de spiller er fantastisk. Våre juniorer vil trolig føle samme effekten om det kommer 1000 mennesker på kampen. Etter cupkampene nevner alle at de kunne høre publikum. Det er ikke bare heiaropene, men de oppmuntrende individuelle tilropene også, som utgjør en forskjell for unge spillere som har publikum i ryggen, uttaler Owens til Liverpool Daily Post.

Kveldens motstander, Reading, knuste Coventry hele 5-1 i sin forrige kamp i turneringen.

- Jeg var på den kampen i forrige uke, og Reading tok tidlig føringen 2-0. Deretter fikk Coventry en mann utvist, og kampen var i realiteten over. Så vidt jeg kan bedømme vil Reading bli en enda tøffere motstander for oss enn Chelsea var i forrige runde. Chelsea hadde noen stjerner som de har hentet inn fra ulike verdenshjørner, men Reading er et meget godt lag med en flott lagånd. Det vil bli en tøff kamp i kveld, og vi må spille opp mot vårt beste for å gå videre, sier Owens.

- Vi besitter også en god lagånd. Ser vi bort i fra Martin Hansen fra Danmark og Ryan Flynn, har ni av spillerne vi benyttet mot Chelsea spilt sammen siden de var 10 år gamle. Årets juniorlag viser av akademisystemet kan produsere talentfulle, unge fotballspillere. Dette er en spesiell gruppe spillere.

- Om disse kan ta steget opp på førstelaget er imidlertid et helt annet spørsmål. Juniorcupen er en målestokk på hvordan de ligger an i terrenget i forhold til sine jevnaldringer. Forhåpentligvis kan disse spillerne senere spille for reservelaget og så ta steget opp på førstelaget. Det er alltid til nytte å gjøre det bra i juniorcupen.

Owens håper at Michael Burns, Laurence Gaughan og Ray Putterill kan riste av seg småskader i tide til å spille kveldens kamp. Avspark på Anfield i kveld er kl 20.00, og kampen kan ses live på liverpoolfc.tv for de som har e-season ticket.

Liverpools tropp til kampen: Roberts, Hansen, Darby, Burns, Spearing, Threlfall, Barnett, Ryan, Flynn, Lindfield, Woodward, Wignall, Putterill, Gaughan, Roberts, Pringle, Behan, Mimms, Awang, Collins, Routledge.