Owens motivert for ny rolle

John Owens er motivert for å samarbeide med Piet Hamberg og Malcolm Elias. Ny U18-trener vil bli ansatt. Pourie og Kacaniklic vil være på plass når U18 starter treningen 16.juli.

I dag tar John Owens fatt på sin nye jobb som administrativ leder av Liverpools akademi i Kirkby, etter å ha returnert fra ferie i Hellas. Nå ser han frem til å samarbeide med Malcolm Elias og nyansatte Piet Hamberg for å få frem den nye Steven Gerrard og Jamie Carragher.

- Vi liker å nevne at vi har vunnet FA Youth Cup de to siste årene, men vi ville alle ha byttet bort disse trofeene mot å få gjennom en ny spiller til førstelaget. Det er hva denne jobben handler om. Vi trenger ingen påminnelse om det. Vi vet hvor vanskelig den oppgaven er, uavhengig av om det dreier seg om lokale ungdommer eller spillere som vi har hentet fra utlandet, sier Owens til Liverpool Daily Post i dag.

- Vårt mål er å produsere spillere som kan gjøre det godt på førstelaget, uten at det koster klubben mye penger.

Ny U18-trener vil bli utnevnt
Owens bytter nå ut treningsdrakta med dress og slips. Nevnte Hamberg vil ha det overordnede sportslige ansvaret. Han ankommer Merseyside 8.juli, og starter i sin nye jobb dagen etter. Owens gleder seg til å ta fatt på samarbeidet med nederlenderen. Ettersom Owens forlater stillingen som U18-trener, vil det bli utnevnt en ny trener for det laget i løpet av de neste par ukene, og før U18-spillerne returnerer fra ferie mandag 16.juli.

- Min nye rolle gir meg en sjanse til å fortsette der Steve Heighway slapp, med hjelp fra Malcom Elias og Piet Hamberg. Jeg skal ikke lede U18 lenger. Vi har ikke avklart hvem som skal gjøre det ennå. Jeg vil ha det overordnede administrative ansvaret med akademiet, slik som Steve hadde. Selv om vi var enige om mye har jeg også en del egne tanker og ideer. Nå får jeg sjansen til å sette disse ut i livet, og så får jeg se hvordan staben og spillerne reagerer på de avgjørelsene.

- Av og til vil jeg nok benytte anledningen til å steppe inn og arbeide på treningsfeltet med spillere i alle aldersgrupper fra åtte år og oppover. Så snart Piet Hamberg, Malcolm Elias og jeg får holdt et møte vil vi jobbe frem et opplegg. Vi kommer til å ha dette møtet så snart Piet har ankommet, og før vi begynner å jobbe med spillerne 16.juli.

Spearing, Putterill og Hansen trente på Melwood i går
Tidligere akademispillere som Jay Spearing, Ray Putterill og Martin Hansen trente i går med førstelagstroppen på Melwood for første gang, og vil ikke lenger ha tilhold på akademiet. Owens forteller at kommende sesongs U18-lag vil bestå av en blanding av lokale spillere og utlendinger.

Pourie og Kacaniklic klare for U18
- Vi har gutter som kommer opp fra Dave Shannons U16-lag. Dette er Steve Irwin, Sean Highdale, Nathan Ecclestone, Joe Kennedy og målvakten Chris Oldfield. Disse fem har gått gradene i klubben, og vil slutte seg til de spillerne som tar fatt på sitt andre år med U18. I tillegg har vi hentet inn noen nye spillere fra utlandet. Det er spissen Marvin Pourie fra Borussia Dortmund og svenske Alex Kacaniklic fra Helsingborg, som begge ankom i sommer.

- Å hente spillere fra utlandet er litt annerledes enn å hente dem fra England. Av og til er disse bundet til klubber, men når de er 16 år kan de se seg om etter tilbud fra klubber over hele verden. Vi vil fortsette politikken med å blande spillere fra utlandet med lokale ungdommer på dette nivået, avslutter Owens.