Padelli tar utfordringen

Daniele Padelli håper å kunne utfordre Jose Reina og Jerzy Dudek om plassen mellom stengene. Men italieneren innser at han må vente på sin sjanse.

I et intervju med liverpoolfc.tv i dag sier innlånte Daniele Padelli at han er stolt over å være den første italienske spilleren i Liverpool. Nå håper han å kunne bevise at Rafael Benitez gjorde det rette ved å hente han fra italiensk fotball.

Padelli innrømmer ellers at engelsken hans er langt fra god. Sisteskansen har ikke begynt å ta engelsktimer ennå, men forteller at det ikke vil gå lenge før han starter på et kurs.

- Rafael Benitez snakker italiensk veldig bra, så det har hjulpet meg. Spesielt når han ønsker å gi meg spesifikke råd, eller når det er noe han vil at jeg skal forstå kjapt. Da snakker han til meg på italiensk, forteller sisteskansen.

- Jeg føler at jeg har funnet meg bra til rette i Liverpool, selv om jeg fortsatt sliter litt med å bli vant til veisystemet i England. Jeg må konsentrere meg hardt for å kjøre på riktig side av veien, legger han humoristisk til.

Padelli forteller at han og kjæresten har funnet seg en leilighet i sentrum, og opplyser at alle spillerne har hjulpet han med å finne seg til rette.

- Jeg savner foreldrene og vennene mine litt, men jeg begynner å bli vant til det også, sier han.

Han innrømmer at det kom som lyn fra klar himmel at Rafael Benitez ønsket å hente han til Anfield.

- Han har gitt meg beskjed om å jobbe hardt, og å bruke sunn fornuft. Han har også sagt at jeg må stå på om jeg skal spille meg inn på laget. Jeg håper å bli her ut over denne sesongen, men man kan aldri være sikker på noe. Jeg vil jobbe for å oppnå en permanent avtale med Liverpool.

Foreløpig står både Jose Reina og Jerzy Dudek i veien for unge Padelli i så måte. To konkurrenter han anser som formidable keepere.

- Dersom de ikke var gode keeepere ville de ikke ha vært i Liverpool. Jeg må vente på min sjanse, men forhåpentligvis vil den komme, sier italieneren.

- Alle spillerne her er på et mye høyere nivå enn det jeg har vært vant med fra før. Spillere som Gerrard og Crouch har imponert meg voldsomt. Det er virkelig spennende og trene sammen med slike spillere.

Padelli innrømmer at hans kunnskaper om Liverpool FC var begrensede før han kom til klubben.

- Jeg fulgte vel aldri skikkelig med på engelsk fotball under oppveksten. Jeg visste at Liverpool hadde vunnet Europacupen flere ganger, men ikke hvor mange. Jeg visste de var en av de store klubbene i Europa og verden, og at klubben hadde mange gode spillere. Jeg hadde også hørt om klubbens fantastiske supportere. Som barn holdt jeg med Inter Milan, og gikk av og til på deres kamper.

- Mine ambisjoner nå er å bli så god som mulig, og jeg håper å spille på det italienske landslaget en gang i fremtiden. Men jeg må jobbe hardt for å oppnå det, avslutter Daniele Padelli.