Parry jubler med Hicks og Gillett

Rick Parry jubler i dag over at Tom Hicks og George Gillett nå har sikret seg full kontroll med Liverpool FC. Utlånte Danny Guthrie om hvorfor han valgte Southampton.

Rick Parry jubler nå som Tom Hicks og George Gillett har sikret seg mer enn 75% av aksjene i Liverpool, og overtakelsen av klubben dermed kan fullføres.

- Dette er en historisk dag for klubben. Jeg er selvsagt veldig glad for å høre at George og Tom har nådd målet de hadde satt som forutsetning for å gjennomføre overtakelsen, og jeg er sikker på at de er like glade som meg over denne nyheten, uttaler Liverpools daglige leder til Daily Post.

- Dette kommer imidlertid ikke som noen stor overraskelse, for responsen fra aksjeeierne har vært positiv helt siden vi aksepterte budet. Vi fikk høre tidligere i uken at en positiv melding var like rundt hjørnet.

- George og Tom var overveldet over atmosfæren de fikk oppleve på Anfield tirsdag. De sa de aldri hadde opplevd noe lignende, og det var like mye følelsesmessig som hva de hadde sett. De hadde jo fått høre alt om atmosfæren på Anfield under europacupkamper på forhånd, men den hele og fulle forståelse for dette fikk de først da de opplevde det selv.

Selv om Hicks og Gillett nå har oppnådd full kontroll med Liverpool FC, opplyser Parry at det fortsatt er noen detaljer som gjenstår før alt er i boks og før det nye styret kan innsettes.

- Det er noen formaliteter vi må igjennom før Tom og George kan ta over som likestilte formenn. Etter å ha fått indikasjoner på at de kan kjøpe aksjene, starter nå prosessen med selve transaksjonene. Det kan fort ta en uke eller to. Den neste kampen Tom og George vil være tilstede på er mot Arsenal 31.mars. Innen den tid bør alt være ordnet, konkluderer Parry.

Gillett og Hicks har nå altså sikret seg 80,7% av aksjene, men ved å forlenge fristen til aksjeeierne til å selge til 26.mars, understreker duoen sin intensjon om å oppnå 100% eierskap. For å klare det, må de først sikre seg 90% av aksjene, for så å tvangsinnløse resten. Det betyr blant annet at en kar som Steve Morgan, som eier 6%, må bestemme seg for å selge seg ut. Det har han så langt ikke gjort. Morgan har vurdert sine muligheter helt siden han fikk amerikanernes tilbud, og innad i klubben tror man at han til slutt vil selge sin andel.

Guthrie håper på verdifull matching
Danny Guthrie sier til Echo i Southampton i dag at han gikk på lån til Championship-klubben for å få mer erfaring med førstelagsfotball, samtidig som han ønsket å spille for et godt lag.

- Konkurransen om plassene er hard i Liverpool, spesielt på midtbanen. Å spille seg inn på den sentrale midtbanen der, med spillere som Gerrard og Alonso i troppen, er litt av en oppgave. Men du må bare gjøre ditt beste. Du lærer veldig mye på trening fra disse karene hver dag, og de er greie gutter også.

- Jeg ønsket ikke å gå på utlån til en klubb som ikke spiller god fotball. Det ville ikke ha passet meg. Jeg ønsket å vise mine kvaliteter, og det er derfor jeg har kommet til Southampton. Southampton har et godt lag, og det er et slik lag jeg trenger å spille for.

Danny Guthrie debuterte for øvrig for Southampton da Saints tapte borte for Neil Mellors Preston mandag kveld.