Parry kommenterer Blatters forslag

Rick Parry kommenterer Sepp Blatters forslag om å begrense antall utlendinger. God start på EM-kvalifiseringen for Mikel San José.

Rick Parry skriver i sin ukentlige spalte i LFC Magazine at det er viktig at spillerne nå beholder troen på seg selv og fokus på arbeidsoppgavene i ukene som kommer, for å forbedre posisjonen i Premier League. Den daglige lederen understreker at man i skrivende stund ligger bedre an enn i fjor, noe han anser som positivt.

- Det merkelige er vi har blitt bedre på bortebane enn på hjemmebane. Vi har også fortsatt alt å spille for i Champions League, men vi vet at vi må begynne å vinne kamper igjen snart, sier Parry og mener at det er flere årsaker til formsvikten.

Som alle andre peker han på skadene til Xabi Alonso og Daniel Agger, men innser samtidig at alle klubber har skader.

- Det er grunnen til at vi opererer med en stor spillertropp, sier han.

- Resultatene vil komme. Vi besitter kvalitetene som skal til, og det vet supporterne også.

Parry er ellers bekymret for sikkerheten til de Liverpool-supporterne som reiser til Istanbul for å overvære møtet med Besiktas.

- Et høyt stålgjerde gjør at våre fans i praksis blir innesperret, slår han fast.

Parry har også notert seg at FIFA-president Sepp Blatter ønsker restriksjoner på hvor mange utlendinger klubbene kan ha i en startoppstilling. Blatter har som kjent tatt til orde for bare fem utlendinger per kamp fra 2010. Parry konstaterer at dette vil reise mange rettslige spørsmål, og konkluderer med at dette vil FIFA få problemer med å innføre grunnet europeisk lov.

- Det store spørsmålet for oss er: Hva tjener klubbene på dette forslaget? Du kan kanskje si at det vil tjene landslaget, selv om dette heller ikke er bevist.

- På den ene siden liker jeg ideen fordi det vil legge større vekt på hva som utrettes på treningsfeltet i stedet for på transfermarkedet. Dersom alle land måtte etterleve en slik regel, måtte vi innrette oss etter den. På den andre siden vil forslaget møte store problemer i forhold til overordnede lover og regler rundt omkring i verden.

San José spilte hele kampen
Mikel San José spilte hele kampen da Spania U19 i går vant 2-0 over Albania i en EM-kvalifiseringskamp hjemme i Alginet. I følge startoppstillingen begynte Liverpool-forsvareren kampen som midtbanespiller.

Nå venter kamper mot  Liechtenstein i morgen og mot Serbia på tirsdag for de unge spanjolene. Miniturneringen spilles i Alicante/Valencia-området, og de to beste lagene går videre til vårens eliterunde.