Parry svarer på kritikken

Rick Parry imøtegår påstander fra UEFA om at Liverpools supportere selv var hovedårsaken til problemer i Athen, og sier at man ønsker å sikre seg transfermål hurtigst mulig.

Talsmann i UEFA, William Gaillard, ga etter finalen i Champions League til orde for at alle de problemene i forbindelse med kampen var noe Liverpools supportere selv måtte ta ansvar for.  En rekke fans kom inn på kampen uten billett eller med falsk billett, og det endte til slutt med at arrangøren stengte alle portene før kampstart.  Arenaen var fullsatt, men samtidig var det mange fans utenfor og som ikke kom inn med legitime billetter.

Rick Parry tar nå til motmæle i et intervju med BBC, samtidig som han er enig i antydninger fra den samme Gaillard om at det kan bli aktuelt å rotere slike finaler på noen få stadioner med kapasitet på minst 70.000.

- Det må være en god ide å arrangere finaler på arenaer som er i stand til å gjøre det, er den noe sarkastiske kommentaren fra Liverpools daglige leder.

- Det å ha et stadion uten tellesystem og uten telleapparater er ganske enkelt helt utilgivelig for hvilken som helst kamp, for ikke å snakke om en finale, fortsetter Parry med klar henvisning til Olympiastadion i Athen.

- Vi laget en rapport til UEFA uken før finalen, hvor vi, dessverre, forutså alt det som gikk galt.  Vi fortalte UEFA at vår etterforskning antydet at det var 5000 falske billetter i omløp.  De visste, og vi visste, at det var tusenvis som ville reise uten billett og det ble stresset at det var nødvendig å sjekke dette grundig på oppsatte sjekkpunkter.

- Vi forsvarer ikke oppførselen til Liverpool-fans som stormet inngjerdingen, som stjal billetter eller hadde falske billetter, men samtidig er vi veldig opptatt av at mange uskyldige fans med gyldige billetter ikke kom inn.

- Det var et sammenbrudd i prosedyrene, uansett hvordan man ser på det, og det var klart at de ytre sjekkpunktene fungerte ikke.

- Når en har under 40.000 billetter må en alltid skuffe folk, men 17.000 var på langt nær nok.  Vi har sett hvor mange som reiste til Dortmund i 2001 og til Istanbul for to år siden, og det var klart at det ville bli en minst like stor etterspørsel i Athen.

Parry har også kommet i søkelyset etter at Rafael Benitez har kritisert handlekraften til LFC ved bl.a. gjennomføringen av transferoverganger.  Chief Executive ønsker ingen diskusjon om dette i media, men understreker at man på Anfield nå vil sette alle kluter til for å kunne styrke spillerstallen, så fort som mulig.

- Vår målsetning nå er å fokusere på at ting blir gjort, og å stoppe spekulasjoner.  Forpliktelsene fra eierne er helt klar.  De vil sørge for å støtte Rafa, og har gjort dette klart for ham.  Vi ønsker å bringe klubben framover.