Parry svarer UEFA

Daglig leder Rick Parry har kommet med et nokså kort, men klart svar, til den kritikken som er blitt klubbens supportere til del fra UEFA.

- De manglende som var ved arrangementet og de situasjonene som oppstod i Aten, var åpenbare for alle som var til stede, forklarer Chief Executive Rick Parry i Liverpool FC.

- De siste uttalelsene fra UEFA burde ikke fjerne oppmerksomheten fra de realitetene, fortsetter Parry med tanke på den sterke kritikken som UEFA har rettet mot Liverpools supportere og deres oppførsel.

- Det som overrasker mest med de siste kommentarene fra Mr. Gaillard er at han rett før finalen uttalte, og med god grunn, at Liverpools supportere ”har en tradisjon for å vise god oppførsel”.

- Vi må ikke glemme at det er de samme supporterne som Mr. Gaillard hevder er de verste i Europa, og som UEFA president Michel Platini seneste etter vår seier mot Chelsea i semifinalen berømmet for sin atferd i Istanbul i 2005 og faktisk ble beæret ved en gallamiddag i Monte Carlo i 2001 som årets supportere ved siden av de fra Alaves etter UEFA-cup finalen.

Englands idrettsminister Richard Caborn skal ha et møte med Platini førstkommende tirsdag, hvor problemene i Aten er øverst på dagsordenen.

- Jeg har stor sympati for de supporterne til Liverpool som betalte for en billett med sine hardt inntjente penger, men som ikke fikk adgang til stadion, sier Caborn.  – Årsakene til at dette kunne skje krever en umiddelbar forklaring.  Vi har allerede reist spørsmålet til de greske myndigheter gjennom vår ambassade i Aten og representanter for regjeringen er også i samtaler med UEFA.  Jeg vil gi dette høy prioritet når jeg skal møte Michael Platini.

Rick Parry har tidligere uttalt at Olympiastadion i Aten, uten telleapparater eller tellesystemer, ikke skulle ha holdt en slik kamp som finalen i Champions League.  Han har også avslørt at Liverpool sendte rapport til UEFA før kampen, bl.a. om at man måtte gjøre tiltakt mot falske billetter og supporter som ville reise uten billett, men Parry konkluderte etterpå at han som kunne gå galt gikk galt.