Parry vil finne ny rolle for Heighway

Steve Heighway takket av som akademisjef i Liverpool med finaleseier i FA Youth Cup i går. Nå vil Rick Parry at den tro tjeneren skal fortsette i klubben i en annen kapasitet.

Steve Heighway bekjentgjorde at han går av som akademisjef i Liverpool etter gårsdagens triumf i FA Youth Cup. Nå åpner daglig leder Rick Parry opp for at det kan finnes en annen og ny rolle for Heighway i klubben. Parry overvar gårsdagens finalekamp på Old Trafford sammen med klubbens nye eier George Gillett jr og hans sønn Foster.

- Dette var en stor prestasjon av juniorene, uttaler han til Liverpool Daily Post etter Liverpools andre triumf i FA Youth Cup på rad.

- Steve Heighway kommer ikke til å forlate klubben helt. Vi vil finne en annen rolle for ham. Han vil være i klubben i en eller annen kapasitet, men hvilken avgang fikk han ikke som akademisjef!

Heighway åpen for ny rolle
Heighway selv var helt i skyene etter at juniorene vant 4-3 på straffespark-konkurranse i en dramatisk kamp på Old Trafford i går kveld.

- Dette er den beste gjengen jeg har jobbet med. Jeg er virkelig glad. Det var en fantastisk kveld og veldig dramatisk. Det var så spesielt å få en slik siste kamp med disse guttene, og det var flott å vinne trofeet.

60-åringen lovpriset lagånden og viljen til å vinne etter finaleseieren i går.

- Guttenes utholdenhet og fysikk kom til sin rett i går. Det er ikke enkelt å gå til en slik finaleretur med en ettmålsledelse, og United-guttene hadde aldri erfart det før. Vi visste at vi kunne få overtaket i denne kampen om vi gjorde ett mål.

- Våre gutter var fantastiske, og de slutter aldri å imponere meg. Med tradisjonene til begge klubber visste vi at ingen ville gi seg uten sverdslag i denne kampen. Så det var passende at det stod uavgjort etter to kamper. Straffespark-konkurranse er et lotteri, og to minutter før ekstraomgangene var over foreslo jeg til United-trener Paul McGuinness at vi delte trofeet for å unngå at noen ble syndebukker. Jeg ville gladelig ha gjort det om det var mulig.

- Å slutte som akademisjef har vært min egen beslutning. Klubben har aldri bedt meg om å slutte, eller antydet at de ønsker meg bort. Jeg følte bare at dette var riktig tidspunkt å takke av på. Dette var en fin måte å avslutte på, uttaler den tidligere lynvingen til Daily Post.

Heighway tok opp jobben som sjef for Liverpools ungdomsavdeling allerede i 1989.

- Følelsene strømmer på nå. Det blir vanskelig å forlate denne jobben. Jeg må ikke slutte, men føler at tiden er inne. Jeg har egentlig ingen planer for fremtiden. Av og til trenger guttene et nytt fjes å forholde seg til. Jeg innehatt denne rollen i 18 år nå, og det er på tide at guttene får en ny mann å lytte til.

- Det er opp til klubben å bestemme om de vil ha meg til å gjøre en annen jobb for dem. Vi har nye eiere, som kanskje ikke ønsker meg her lenger. Jeg har tilbrakt 29 år av mitt yrkesaktive liv i Liverpool FC. Dersom de har andre interessante oppgaver for meg, som samtidig gir meg frihet til å gjøre ting på min måte, vil jeg gladelig fortsette i klubben.

Spillerne lovpriser Heighway
Spillerne som i går vant juniorcupen for andre gang er glade i sin sjef. Forsvarer Robbie Threlfall, som i går gjorde opp for sitt selvmål i den første kampen på Anfield ved å score både i ordinær tid og i straffespark-konkurransen på Old Trafford, dediserte seieren til sin avtroppende sjef.

- Dette er helt utrolig. Jeg ba mine foreldre om å sette noen slanter på meg som målscorer, for jeg trodde på det, og sannelig klarte jeg det ikke. Vi har en god lagånd og har spilt sammen siden vi var åtte år gamle. Jeg tror det ble utslagsgivende i denne finalen. Vi dedikerer denne seieren til Steve. Han har vært en tro tjener i denne klubben. Vi er virkelig glade for at han fikk en verdig avslutning.

Kaptein Jay Spearing, som mistet mesteparten av fjorårets triumferd for juniorene grunnet et benbrudd, var også helt i skyene.

- Dette er det beste øyeblikket i mitt liv så langt. Jeg fikk ikke spille mye i fjor grunnet benbrudd. Å komme tilbake som kaptein og løfte trofeet var en stor ære. Denne seieren var for Steve, som har hjulpet oss frem fra vi var guttunger. Hele laget er som brødre. Vi har vært sammen lenge, og kjenner hverandre ut og inn.