Pennant lover å ha lært en lekse

Jermaine Pennant mener fotsatt at han ikke burde ha vært utvist mot Porto i går, men lover å ta lærdom av episoden. Skuffelse i Porto-leiren. Sabra utsolgt for returkampen.

Jermaine Pennant innrømmer overfor Liverpool Echo at han må dra lærdom av gårsdagens utvisning mot Porto. Samtidig takker høyrevingen sine lagkamerater for at de klarte å holde stand og sikre det ene poenget.

Pennant mener fortsatt at han ikke fortjente det røde kortet, men innser at han må utvise større disiplin på bortebane i Europa, der dommerne slår hardere ned på slike taklinger enn de gjør i England.

- Dommerne er strengere ute i Europa, og jeg ble stadig overrasket over dommeren i går kveld. Jeg må definitivt lære meg at det er en forskjell på hvordan engelske og utenlandske dommerne håndterer reglementet, sier han til Echo.

- I Europa må du bare prøve å unngå sklitaklinger i slike situasjoner. Jeg synes ikke det var en riktig avgjørelse å vise meg det røde kortet. Det var ikke noe gult kort ettersom det ikke var noen stygg takling, og jeg var ikke borti Porto-spilleren en gang. Han gjorde alt for mye ut av det, og jeg syntes avgjørelsen var for streng. Jeg tror pipingen fra publikum påvirker dommeren, og gjør det lettere for ham å ta den avgjørelsen han tok.

- I Premier League ville det ha blitt utspill av en slik situasjon. Det ville ikke ha blitt dømt frispark en gang. Det var tøft å se resten av kampen i garderoben. Jeg håpet bare at lagkameratene mine ville holde stand, og de fortjener full kreditt for å få et uavgjort resultat med bare ti mann på banen. Det er jo alltid vanskeligere.

- Jeg er sikker på at manageren ikke vil bebreide meg for utvisningen, og jeg håper det ikke er noe som vil bli brukt mot meg. Dette er faktisk første gang jeg har blitt utvist som seniorspiller. Jeg ble utvist i en privatlandskamp for England U18 en gang, men det er den eneste gangen utenom denne. Jeg har ingen dårlig disiplinærstatistikk.

- Vi slurvet for mye i går, spesielt i det første fem minuttene, og Porto viste seg å være klare til å dra nytte av det. Vi gjorde det vanskelig for oss selv ved å gi fra oss ballen på egen banehalvdel, og manageren sa til oss i pausen at vi måtte gjøre det bedre. Jeg synes guttene fortjener skryt for å ha sikret oss det ene poenget, noe som er et bra resultat for oss, avslutter Pennant.

Hyypiä fornøyd med ett poeng
Sami Hyypiä uttaler til uefa.com at han var fornøyd med ett poeng fra gårsdagens kamp.

- Jeg likte ikke måten vi startet kampen på, men sluttresultatet var bra. Får du poeng på bortebane er det bra. Porto er et bra lag, og når du selv ikke spiller bra er de i stand til å dominere kampen, og det er hva de gjorde, siteres 33-åringen.

- I pausen snakket vi om at vi måtte bli mer kompakte og forsvare oss bedre. Når du får en mann utvist skjer dette automatisk. Vi forsvarte oss nesten bedre med ti mann på banen enn vi gjorde med 11, sier finnen.

Skuffelse i Porto-leiren
I Porto-leiren er man ikke fornøyd etter gårsdagens 1-1 kamp på Estádio do Dragão. Spissen Lisandro Lopez mener at de røde fikk med seg mer enn de fortjente.

- Vi visste det ikke ble lett på forhånd, men jeg syntes vi spilte bra og var det beste laget. Vi burde ha vunnet kampen, og Liverpool fortjente ikke uavgjort. Det ble utslagsgivende at vi ikke klarte å avgjøre kampen på stillingen 1-0. Hadde vi fått mål nummer to, tror jeg ikke Liverpool kunne ha svart på det, sier argentineren.

- Vi har blitt holdt til uavgjort på hjemmebane, men jeg tror vi har en god sjanse til å gå videre fra puljen. Liverpool er et bra lag, så vi har vist at vi kan nå langt i turneringen, legger han til.

Høyrebacken Bosingwa er enig.

- Vi ønsket å vinne kampen, men måtte nøye oss med uavgjort. Vi startet kampen veldig bra og la mye press på Liverpool. Vi holdt dem også borte fra vårt mål. Vi fortjente å ta ledelsen, men de utlignet på et typisk engelsk trekk. Det var ingen enkel kamp for oss, da vi spilte mot et lag som har nådd finalen i Champions League to ganger de tre siste årene. Etter at de fikk en mann utvist la vi enda større press på dem, men Liverpool forsvarer seg utmerket med sine to forsvarslinjer med fire spillere i hver. De mistet en mann på topp, men var likevel sterke og organiserte bak. Vi hadde noen sjanser, men klarte ikke å ta vare på dem.

Porto-trener Jesualdo Ferreira kan ikke annet enn å være enig med sine to spillere.

- Vi var det klart beste laget gjennom hele kampen, men det blir vanskelig mot et lag av Liverpools kaliber når de får en mann utvist. På forhånd sa vi at et uavgjort resultat ville være akseptabelt, men i ettertid vet vi at vi burde ha vunnet. Vi klarte bare ikke å bryte ned forsvaret deres. Selv med ti mann på banen var de raske og sterke, og vi gikk tom for ideer.

Sabra utsolgt for Porto hjemme
Vår samarbeidspartner Sabra Sportsreiser melder nå at de er helt utsolgt for turer til hjemmekampen mot Porto, som spilles på Anfield onsdag 28.november.