Pennant på offensiven

Jermaine Pennant mener han kan legge beslag på Englands høyreflanke med godt spill kommende sesong. Steven Gerrard fokuserer på Estland. Selvsikker Carragher. Crewe vil ha O'Donnell.

Liverpools nyerervelse fra Birmingham City i fjor sommer har stor tro på seg selv. Før landslags-uttaket mente Pennant at han burde få sjansen på det engelske landslaget, men ble skuffet da Steve McClaren ikke tok han med til vennskapskampen mot Brasil og EM-kvalifiseringskampen mot Estland.

Dagen etter at David Beckham gjorde en meget god gjeninntreden for England kommer Jermaine Pennant med et nytt utspill myntet på landslagsledelsen. Til tross for at Beckham altså er tilbake på laget mener høyreflanken at han burde få en sjanse til å bevise sine kvaliteter på internajonalt nivå, selv om England er i besittelse av andre gode høyrevinger som Shaun Wright-Phillips og Aaron Lennon.

- En hel del spillere har blitt utprøvd på høyrekanten, men i mine øyne har ingen imponert såpass at de har gjort beslag på den plassen enda. Jeg er fortsatt ung, og om jeg kan fortsette min gode form for Liverpool ser jeg ingen grunn til at jeg ikke skal få sjansen for England, beretter Pennant til BBC Sport.

Sjansene for en plass i Englands landslagstropp ser nå enda mindre ut enn tidligere, som følge av David Beckhams gode kamp mot Brasil, hvor frisparkspesialisten blant annet hadde den målgivende pasningen. £6.5M-kjøpet fra Birmingham mener han har jobbet hardt for å oppnå hva han har gjort denne sesongen, ikke minst for å overbevise Rafael Benítez. Flankespilleren imponerte også mange med sin gode opptreden i Champions League-finalen.

- Jeg er tilfreds med hvordan sesongen har utartet seg for min del. Fra å befinne seg i nedrykkskamp med Birmingham, for deretter å spille Champions League og havne på tredjeplass med Liverpool, hadde jeg nesten ikke drømt om. Jeg hadde valgt det samme om igjen hver eneste dag. Det skal dog sies at det er en skuffende sesong for en klubb som Liverpool å ende opp med trofeer, uttaler engelskmannen.

Rafael Benítez akter å gjøre stor utskiftninger i troppen i sommer, og med pengene fra Tom Hicks og George Gillett kan det fort bli en realitet. Jermaine Pennant er likevel ikke like sikker i troen på at det skal komme lastebillass med nye spillere til Liverpool.

- Det vil forundre meg om det blir en fullstenig utskiftning av troppen. Det blir nok noen spillere som kommer, og noen som går, slik som situasjonen er i enhver annen klubb. Jeg er et lett bytte for dem som ønsker å starte rykter om at jeg er på vei vekk fra klubben, men faktum er at ingen har fortalt meg at jeg skal forlate Liverpool. Jeg er sikker på at jeg blir værende her på Merseyside. Kontrakten min varer i to år til, så jeg håper å forbli her så lenge som mulig. Jeg vil utvikle meg til å bli bedre som spiller, og være briljant neste sesong. Da vil jeg også få sjansen for England med tid og stunder, avslutter Jermaine Pennant.

- Arbeidet starter nå
Liverpool-kaptein Steven Gerrard mener at det harde arbeidet starter nå for det engelske landslaget. Gerrard spilte en meget god kamp for England i gårsdagens oppgjør på nye Wembley og £800M-stadionet var fullpakket med folk. Nå akter Gerrard å bruke de positive erfaringene mot Brasil til å slå Estland på onsdag.

- Det var fantastisk å være en del av den første England-kampen på Wembley, men det var skrekkelig at vi ikke maktet å stå løpet helt ut, da det var så nære. Vi kan se på alle de positive tingene vi utrettet mot Brasil, og så ta dem med oss til Estland for å forhåpentligvis hente hjem tre poeng. Det er det viktigste denne uka, uttaler midtbanespilleren.

Steven Gerrard spilte igjen med Frank Lampard på midtbanen, og denne gangen så duoen ut til å fungere bedre enn tidligere anledninger, selv om Lampard var svak og ble buet på av egne supportere. Gerrard var en av Englands desiderte beste spillere, og hadde mange fine løp og taklinger, spesielt defensivt.

- Brasil har noen av de beste spillerne i verden, så man må hele tiden legge press på ballfører og være i beina dems for å få stoppet dem. Spillere som Kaká, Ronaldinho og Robinho representerer alltid en fare offensivt, men jeg gjorde jobben min, og er godt fornøyd med hvorden det endte, avslutter Gerrard.

Selvsikker Carragher
Jamie Carragher spilte hele kampen for England i går, og gjorde en ryddig jobb som både høyreback og midtstopper. Nå ser han frem til oppgjøret mot Estland, og mener at tre poeng der vil lette presset på manager Steve McClaren. Den solide midtstopperen sier at England bør ta med seg de positive trekkene i kampen mot Brasil, og deretter sanke inn tre poeng i Estland.

- Man kan ikke få en bedre forberedelse til Estland-kampen enn å møte Brasil, og jeg mener vi kom fra oppgjøret med æren i behold og vel så det. Saken er at ingen vil være bedre enn Brasil, så om vi holder standarden på spillet vårt mot Estland, vil det eller alle solemerker være nok til å hanke inn tre poeng.

- Jeg ønsker ikke å innblande meg i debatten om David Beckham skulle vært utelatt fra England-troppen helt fra starten av eller ei. Det er en sak for manageren. Alt David kunne gjøre var å komme inn å gjøre en god kamp, noe han også gjorde. Alle kan se hva han gjorde med innlegget vi scorte på. Det er det David Beckham er kjent for. Han er fortsatt en av verdens beste pasningsleggere, og det beviste han atter en gang, skryter Carragher.

Crewe vil ha Danny O'Donnell
Som nevnt tidligere er Crewe på jakt etter å sikre seg Liverpool-talentet Danny O'Donnell på permanent basis. Danny Murphys tidligere utlånsklubb har igjen kommet med en forespørsel om de kan hente spilleren til Gresty Road, og håper på positiv respons fra Liverpool-ledelsen.

- Vi har sendt en faks til Liverpool for å få forhandlingene igang igjen. Jeg er overrasket over at jeg ikke har fått noen tilbakemelding fra Rick Parry siden sist vi sendt en forespørsel, men det er nok ikke noe ondsinnet bak det. Vi har full forståelse for at det er mye å gjøre rundt en Champions League-finale og etterdønningene av det. Vi fortsetter der vi slapp nå, og vi kan bekrefte at en faks er sendt til Liverpool. Jeg er sikker på at overgangen vil finne sted snart, selv til tross for denne lille forsinkelsen, uttaler Crewe-manager Dario Gradi.