Pennant skulle byttes ut

På Liverpools laglederbenk hadde man akkurat bestemt seg for å bytte ut Jermaine Pennant da høyrevingen ble utvist i går kveld. Benitez har ingen unnskyldninger for svak førsteomgang.

Jermaine Pennant må nå stå over hjemmekampen mot Marseille den 3.oktober, etter at han ble utvist drøye halvtimen før slutt mot Porto i går. Rafael Benitez avslører til Sky Sports at han akkurat skulle til å bytte ut høyrevingen, da han satte inn den unødvendige taklingen på Fucile som resulterte i hans andre gule kort for kvelden.

- Vi har ingen grunn til å protestere mot utvisningen. Den var korrekt. Kanskje vil det komme noe godt ut av dette i fremtiden. Forhåpentligvis vil Jermaine lære av denne erfaringen. En slik takling i en slik posisjon er fullstendig unødvendig, erkjenner Liverpool-manageren.

- Det er vanskelig å forstå hvorfor han gjorde det. Han har fått beskjed om å stå oppreist  og ikke gjøre slike hodeløse taklinger i slike posisjoner, legger han til.

- Vi satt på benken og snakket om å ta ham av banen da det skjedde. Vi fikk imidlertid aldri tid til det.

Pennant pådro seg sitt første gule kort allerede før halvtimen var spilt, for en felling på Quaresma.

Benitez var ellers svært misfornøyd med sitt lags innsats i første omgang på Estádio do Dragão.

- Vi spilte virkelig dårlig i første omgang. Det finnes ingen unnskyldninger for det. Vi startet kampen veldig, veldig svakt, og det er vanskelig å forklare hvorfor, ettersom våre forberedelser til kampen hadde vært gode. Vi ga bort ballen alt for lett, og vi lot de komme til store målsjanser. I tillegg forærte vi dem straffesparket, som også var korrekt idømt.

- Det ble lettere for oss å gjøre de rette tingene i andre omgang, men skaden var allerede skjedd. Vi måtte vise mer karakterstyrke etter pause, og det klarte vi. Vi var bedre organiserte, og det ble jobbet steinhardt, så det var positive ting å ta med seg videre fra andre omgang. Vi spilte mot et godt lag, så vi kan ikke være misfornøyde med resultatet, avslutter Rafa.