Pepe tror på finale

Jose ”Pepe” Reina har tapt en semifinale for mye i Europa. Det skjedde mot nettopp Liverpool. Nå tror og håper han på finale i Aten med de helrøde.

Som nevnt tidligere i dag feiret Jose Reina sin kamp nummer 100 for Liverpool med å holde nullen for 55.gang. Nå uttaler han til Liverpool Echo at han gladelig hadde byttet den rekorden mot to nye ”clean sheets” mot Chelsea i de kommende semifinalene i Champions League.

- Dette er en flott rekord å ha, men jeg ville ikke ha oppnådd den uten mine lagkamerater. Jeg er veldig stolt over å ha skrevet meg inn i Liverpool-historien på denne måten, men nå må jeg jobbe videre for å gjenta dette en gang til, sier spanjolen om sine 55 clean sheets på 100 kamper.

- Jeg prøver alltid å gjøre jobben min så godt jeg kan, og jeg håper jeg holder nullen i mange flere kamper. Kanskje klarer jeg å repetere dette i mine neste 100 kamper, undrer han.

- Det hadde vært flott med to nye kamper uten baklengs mot Chelsea, men vi får se hva som skjer. Vi går til onsdagens kamp stinne av selvtillit. Nå kan vi fokusere helt og holdent på den kampen. Vårt første mål var å sikre at vi er kvalifisert til neste års Champions League, og det har vi nå klart. Dermed får vi mye tid til å fokusere på Chelsea.

- Jeg spilte ikke i de to semifinalene for to år siden, men jeg vet at atmosfæren vil bli skikkelig bra og begge lag er klar over at alt kan skje. Vi møter et stort lag som vi har stor respekt for. Jeg vet ikke hvor mange ganger vi har spilt mot dem de siste årene, men vi kjenner hverandre ut og inn. De vet våre styrker og svakheter, og vi kjenner til deres. Dette er ikke en kamp hvor det vil komme overraskelser, sier keeperen, og gjentar dermed det Rafael Benitez har sagt tidligere.

- Det laget som gjør færrest feil vil vinne. Manageren har forberedt oss godt, og vi vil prøve å dra nytte av deres feil når vi får muligheten. Sesongen sett under ett har vi spilt åtte færre kamper enn Chelsea, men når du har spilt mer enn 50 kamper uansett så utgjør ikke det noen nevneverdig forskjell.

- Chelsea har rotert mindre på laget enn oss, så kanskje vi kan dra nytte av det i den andre kampen. Men de har et tøft og fysisk sterkt lag. Vi vet akkurat hvor sterke de er. De er alle gode spillere.

- Det dreier seg om en semifinale. Vi registrerer at folk ønsker å snakke om andre ting, men vi spillerne fokuserer på det som skal skje ute på banen.

Reina spilte for øvrig selv en semifinale i Europacupene mot Liverpool. Det skjedde i 2001, da hans Barcelona røk ut av UEFA-cupen for de helrøde.

- Når man er så nær en stor finale som jeg var i 2001, er det leit at noen slår deg. Nå tar jeg sikte på å nå en finale. Jeg tror vi klarer det, avslutter Reina.