Positive signaler fra myndighetene

Liverpools nye eiere ønsker en større stadion enn først planlagt, og de lokale myndighetene er avventende men ikke avvisende.

Mindre enn tre uker før den planlagte byggingen av en ny arena i Stanley Park kommer altså de dramatiske nyhetene om at Gillett og Hicks nå seriøst vil arbeide for å få en større og bedre stadion i Stanley Park enn hva Liverpool FC tidligere har fått byggetillatelse for.

Hvorvidt dette kan gjøres, og i hvor stor grad, vil bare fremtiden vise.  Det vil helt klart være begrensninger innenfor dagens planer og byggetillatelse, men en håper i det minste å åpne for muligheter til å utvide ved en senere anledning.

Tidligere har man fra Liverpool FC gjort det klart at ikke minst infrastrukturen rundt stadion, og vi tenker da først og fremst på tilgang av offentlig og privat transport samt parkering, har bidratt til at planene stoppet på 61.000.  Etter det vi erfarer var det også et problem med høyden på stadion, og forholdet til naboer dersom skulle ha en større arena enn det man endte på.

I tillegg har det helt sikkert vært en økonomisk faktor i dette, som nå kan stille seg annerledes med amerikanske eiere og man muligens derfor kan finne løsninger som kan bringe en større og bedre stadion enn det opprinnelige og innenfor de rammene som er satt.

De kommunale myndigheter uttaler seg litt avventende om det at Gillett og Hicks vurderer forandringer, men er heller ikke avvisende til at man kan godta en større stadion og at man som politikere først og fremst er opptatt av selve området Anfield.

- Hvis dette er hva LFC ønsker å gjøre av forretningshensyn, vil kommunen måtte tilpasse seg det.  Dette er ennå veldig tidlig.  Vi møtte Liverpool forrige uke og de sa ikke noe om at de ønsket dramatiske forandringer, sier lederen i kommunestyret, Warren Bradley.

- Et av våre største bekymringer er overfor menneskene som bor i Anfield og Breckfield.  De pengene som er satt til side for dette prosjektet må bli brukt og ikke tapt, og jeg ser fram til å møte eierne for å diskutere dette videre.

- Jeg vil gjenta et behov for å møte klubbens nye eiere og snakke igjennom spørsmål vedrørende stadion, legger kommunens daglige leder Colin Hilton til.

- Uansett en større kapasitet, vi ønsker å diskutere hva man skal gjøre med trafikk og transport.  Vi ønsker å undersøke muligheten for å utvikle ”Bootle rail branch line” (jernbanelinje) med Merseytravel og oppmuntre de nye eierne til å se på regenereringen av området fra et større perspektiv.

- Innenriksministeren kan bli kalt inn dersom det er snakk om en helt ny byggesøknad og de ønsket å bygge større, slår Flo Clucas i kommunen fast.  – Dette vil være et spørsmål som innenriksministeren må ta seg av.

- Det vi er opptatt av er utviklingen av området Anfield, noe som er avhengig av at klubben gjennomfører bygging av sin stadion.