Presedens gir håp for Mascherano

I 2003/2004 var argentineren Juan Pablo Sorin innom 4 klubber. Liverpool vil trolig hevde at dette satte presedens i forsøket på å låne Javier Mascherano. U18 spiller sin første kamp i 2007.

En lignende sak fra 2003/04-sesongen kan kanskje bli redningen for Liverpools planer om å låne Javier Mascherano fra West Ham. Rafael Benitez uttalte på gårsdagens pressekonferanse at det finnes flere eksempler på at spillere har spilt for tre klubber i en og samme sesong, og i noen tilfeller faktisk også fire klubber.

The Daily Telegraph mener at det finnes presedens som Liverpool kan støtte seg på i denne saken. Avisen viser til at den argentinske landslagskapteinen Juan Pablo Sorin signerte for ikke mindre enn fire klubber i 2003/04. Han skal i løpet av en og samme sesong ha vært innom både Barcelona, Paris St Germain, Cruzeiro og Villareal. Han spilte dog ikke offisielle kamper for Cruzeiro.

Dette skal Rafael Benitez ifølge The Daily Telegraph være fullt klar over, og trolig var det blant annet dette han siktet til på gårsdagens pressekonferanse. Benitez skal også hevde at det må tale til Liverpools fordel at den sør-amerikanske sesongen går fra januar til januar, og ikke fra juli-juni som de store europeiske ligaene.

U18 spiller mot City i dag
Liverpool U18 er ferdige med juleferien, og har hjemmekamp mot Manchester City i Kirkby i dag, før de om en uke skal spille 4.runde i FA Youth Cup mot Chelsea. Etter en svak start på sesongen tok John Owen’ mannskap juleferie i sin beste form. De vant de fire siste kampene før jul, og er ubseiret på de seks siste i akademiligaen.

I dag er de unge røde ute etter hevn, ettersom de tapte hele 4-0 mot Manchester City i oktober. City leder for øvrig akademiligaen suverent. De har over dobbelt så mange poeng som Liverpool på 6.plass.

- Det ville vært fint å revansjere tapet mot City i dag. I bortekampen mot dem spilte vi ikke bra, men nå ønsker vi å fortsette den gode kamprekken vi begynte på før jul. Vi har mer selvtillit nå, sier Owens til liverpoolfc.tv.

- Dette er vår første kamp etter juleferien. Vi får dessverre ingen ideelle forberedelser før neste helgs kamp i juniorcupen, ettersom det skal spilles en reservelagskamp kommende uke. Dermed får vi ikke trent skikkelig sammen frem mot Chelsea-kampen. Ideelt sett skulle jeg ønske jeg kunne bruke samme lag i dag, som mot Chelsea. Men på grunn av reservelagskampen er ikke dette mulig, ettersom Melwood-guttene David Roberts, Stephen Darby, Ryan Flynn og Robbie Threlfall vil være med i troppen til reservelaget. Nå håper jeg bare de klarer å holde seg skadefrie til neste helg.

- Vi vet at Chelsea blir en tøff nøtt å knekke i 4.runde, ettersom de spiller med to raske vinger. Men vi har fordelen av å spille på Anfield, avslutter Owens.

Liverpool.no har en mann til stede på dagens juniorkamp i Kirkby. Liverpool U18 v Manchester City U18 starter klokken 12.00 skandinavisk tid, og vi vil bringe en fyldig kamprapport rett etter kampslutt.

Rekordår for museet
2006 ble et rekordår for Liverpools klubbmuseum på Anfield. Aldri før har man hatt flere besøkende i løpet av et kalenderår. 128 896 mennesker løste billett for å komme inn på museet. Den gamle rekorden fra 2005 lød på 116 225 besøkende.

Liverpool FC opplyser at antallet besøkende fra utenfor Merseyside er sterkt voksende, og at mange av disse har reist meget langt, og fra alle verdenshjørner, for å besøke klubben. Det er normalt å finne 5-6 nasjonaliteter representert på de aller fleste av omvisningene på stadion.