Presset England ser mot Gerrard

Skadeproblemer for Englands midtbanespillere øker presset mot å benytte en skadet Steven Gerrard. Yossi Benayoun lover defensive israelere. Bortekamp mot Porto på Viasat Sport3.

Nøkkelspilleren Stevie G
Den siste legebulletinen om Steven Gerrard er ikke kommet fra Englands hovedkvarter foran EM-kampen mot Israel, men det er vel få som tviler på at Steve McClaren ikke vil benytte seg av Liverpools kaptein på Wembley.

Gerrard skal ha vært noe involvert i gårsdagens trening, og bare et tilbakefall synes å hindre ham i å spille lørdagens kamp. Rafael Benitez har sagt at han ikke ønsker at Steven skal spille dersom han må ta en smertestillende sprøyte på fornånd, men en presset McClaren vil trolig måtte motta svært negative meldinger fra sitt legeteam dersom han ikke benytter sin største stjerne.

I tillegg til at England ikke har råd til flere feilskjer, liggende på 4.plass i gruppe E, er midtbanespillere som Frank Lampard og David Beckham allerede uaktuelle. Det er også høyst usikkert om Owen Hargreaves kan spille. Det virker utenkelig at McClaren vil stille opp en midtbane uten både Lampard og Gerrard, hvis han har den minste mulighet til å benytte scouseren.


Israel fornøyd med 0-0
Yossi Benayoun og hans landsmenn spiller en av de største kamper i historien til israelsk fotball, når man i helgen møter England på nye Wembley i EM-kvalifiseringen. Landene spilte 0-0 i Tel-Aviv i mars, og Liverpools tekniske midtbanespiller vil være jublende glad for et lignende resultat på engelsk jord. Han innrømmer da også at man vil konsentrere seg om å prøve å holde buret rent i London.

- Jeg bryr meg ikke om folk vil si at vi er negative, fastslår Yossi.

- Vi spilte 0-0 i Israel, og som var et glimrende resultat for oss. Vi vil være fornøyd hvis vi kan forsvare oss like godt å få det samme resultatet igjen.

- En kan ikke forvente at vi skal komme til Wembley og spille en åpen kamp, og risikere å være 3-0 under etter 20 minutter. Hvis vi er med i kampen halvveis inn i 1.omgang, ved å holde buret rent, da vil supporterne miste tålmodigheten.

- Vi må konsentrere oss om vårt spill og arbeide hardt. Vi har noen gode spillere og forhåpentligvis kan vi vise vårt beste. Det vil bli vanskelig å vinne, men jeg er fornøyd med uavgjort.

- Hvis vi skulle vinne, vil det være et resultat som vil bli snakket om i flere år framover.


Porto v Liverpool på Viasat
Etter det vi erfarer vil Liverpools første kamp i Champions League, borte mot Porto tirsdag 18.september, bli sendt direkte på Viasat Sport 3.