Rafa bekrefter keeperforhandlinger

Rafael Benitez bekrefter at Liverpool i kveld forhandler med en keeper som skal erstatte Aston Villa-aktuelle Scott Carson. Dette skal være Charles Itandje fra Lens.

Sky Sports bekrefter nå at Liverpool er i samtaler med Lens om kjøp av keeperen Charles Itandje, og at Scott Carson vil bli lånt ut til Aston Villa dersom handelen går i orden.

Det har ligget i kortene at Lens ville kvitte seg med Itandje, etter at de har hentet to nye målvakter i sommer. Rafael Benitez bekreftet på en pressekonferanse på Anfield i ettermiddag at Liverpool er i forhandlinger med en keeper, som er tiltenkt rollen som andrekeeper bak Jose Reina.

- Vi er nær ved å få til en avtale, og kanskje kan vi få det gjort i løpet av kvelden, siteres Benitez av Sky Sports News.

Carson til Villa
Itandjes ankomst vil bety at Scott Carson blir lånt ut igjen også for den kommende sesongen, etter å ha hatt suksess på lån i Charlton i fjor. Den engelske U21-keeperen er ivrig på fast førstelagsspill, og vil nå altså få lov til å gå på lån til Aston Villa om alt ordner seg med Itandje.

- Jeg og Scott har snakket sammen, og han ønsker å spille førstelagsfotball hver helg. Vi har analysert situasjonen, og sett hva vi kan gjøre. Aston Villa er veldig interessert, så det kan være en mulighet, bekrefter Benitez.

- Jeg har forklart Scott at vi trenger en keeper til før det kan skje, og jeg kan ikke slippe ham om vi ikke har en veldig god erstatter klar. Vi jobber med saken, og dersom vi lykkes vil vi prøve å hjelpe Scott. Vi ønsker da å låne ut Scott. Vi ønsker ikke å selge ham. Får vi til dette, vil det være positivt for alle parter, legger han til.

- Scott ønsker å beholde sin plass i England-troppen, og det vil passe oss bra om han spiller jevnlig og blir bedre, og det er hva som vil skje nå. Jeg er fornøyd med at Scott nå får spille fast i en annen klubb. Vi ønsker ikke å miste ham permanent i form av et salg, ettersom vi er godt fornøyd med ham. Han er en god gutt og en veldig lovende keeper. Men jeg skjønner hans behov for å beholde plassen i England-troppen. Det vil være en fordel for ham å bli lånt ut, og at vi henter inn en ny keeper i stedet. På den måten vil vi ha tre keepere i spill.

Frist ved midnatt
Benitez bekrefter også at en avtale for Itandje må være på plass før midnatt skandinavisk tid, altså kl 23.00 i Storbritannia, ettersom Liverpool må registrere de spillerne som skal spille i 3.kvalifiserende runde i Champions League innen den tid.

- Klarer vi å få registrert en ny keeper innen den tid, kan Scott reise. Klarer vi ikke det, må han fortsette hos oss i minst to uker til, slår Benitez fast.

Grunnen til at Benitez nå henter inn Itandje er at han ikke regner de unge målvaktene David Martin og Nikolay Mihaylov som klare for spill i Champions League og Premier League enda. 24-årige Itandje har for øvrig vært linket både til Manchester United, Aston Villa, Lyon og Real Betis denne sommeren.