Rafa: - Bestem deg!

Benítez begynner å miste tålmodigheten med Lucas Neill. Rafa har satt en frist på 24 timer, ellers går han for andre alternativer. Neill tilbudt £50000 i ukelønn av West Ham.

Rafael Benítez har kommet til enighet med Blackburn om en overgang for Lucas Neill. Rafa håpet at det kun sto på formaliteter å bringe australieren til Anfield, men et bud fra West Ham har forsinket handelen. Stephen Warnock vil i så fall havne på Ewood Park.

Ifølge Liverpool Echo har møter med Neills representanter de siste 48 timene ikke ført til en løsning, og Benítez er lite imponert over de endrede lønnskravene som har kommet som følge av West Hams interesse. Neill er på vei til å prise seg selv ut av en overgang til Anfield.

- Vi fortsetter å jobbe med disse tingene, men vi kommer ikke til å vente. Hvis en spiller ønsker å komme for å spille for Liverpool, så man han si ja raskt, uttaler Benítez til Liverpool Echo.

- Hvis han tenker på det for lenge, så er det kanskje et signal om at det er på tide å se etter andre spillere. Vi har alternativer.

Liverpool er ikke klar til å øke lønnstilbudet, rett og slett fordi en klubb fra nedrykksstriden har lagt seg inn i kampen om spilleren. Håpet er at spilleren selv nå vil sette fotballmessige interesser først. Forsvareren har selv beskrevet Liverpool som sin ”drømmeovergang”, og en hurtig avgjørelse vil også gjøre han aktuell for en plass på laget mot Chelsea til helgen.

Neill er også tilgjengelig for spill i Champions League, fordi UEFA tillater at én spiller har vært på banen for en annen klubb i UEFA-cupen tidligere i sesongen.

De røde tror at spilleren fremdeles har et ønske om å gå til Liverpool, men at det i slike situasjoner er rådgiverne som har ulik oppfatning om hva som er best for spilleren.

West Ham, på kanten av stupet i Premier League, skal visstnok være villige til å gi Neill så mye som £50000 i ukelønn. Det er langt over det Liverpool vil betale, selv om Rafa & co. likevel har tilbudt en saftig lønn til spilleren. Som prinsipp ønsker ikke Benítez å drive lønningene i været bare fordi en rivaliserende klubb vil gå langt av hengslene.

For Benítez er valget mellom Liverpool og West Ham enkelt, og det er håp om at Neills ambisjoner om å kjempe om medaljer vil vinne over jakten på mer penger.

Hvis det ikke kommer en avgjørelse innen 24 timer, blir det sannsynligvis ingen handel, melder Chris Bascombe i Liverpool Echo.

Echo skriver også at Adam Hammill er på vei til Dunfermline på lån ut sesongen.