Rafa bryr seg ikke om Chelsea

Liverpools manager sier at han ønsker å tenke på sitt lag og ikke hva som sies i Chelsea eller hvilke spillere de bruker. Zenden ser fram til følelsesladet kveld. Steve Finnan fortsatt usikker.

Rafa vil ha kopi av 2005
Rafael Benitez har i flere dager snakket om at man ser fram til støtten fra The Kop og resten av Anfield i morgen.  Manageren hevder også at han ikke bryr seg om uttalelsene til José Mourinho eller hvilke spillere som er klare eller ikke klare for Chelsea, men mener likevel at Champions League nå er det som blir prioritert først på Stamford Bridge.

- Vi kan bruke de minnene vi hadde for to år siden til vår fordel siden vi vet hva som spillerne og fansen kan få til når de jobber mot det samme målet, sier Rafa til Liverpool Echo.  – Spillerne vil bruke dette til noe positivt og gå til kampen med selvtillit, men Chelsea er et veldig godt lag og vi har ikke råd til å gjøre feil.

- De er et lag som ved hjelp av penger er bygget for å vinne trofeer.  De brukte mye penger på Shevchenko og Ballack i fjor siden Champions League er deres prioritet.  Nå som de har fått det vanskeligere i Premier League er det klart at dersom de ønsker en stor tittel er dette hva de nå ønsker.

- Jeg er ikke interessert i å klistre artikler fra avisene opp på garderobeveggene, sier Benitez om den stadige ”feiden” med Mourinho.

- Jeg er ikke en manager som bruker en slik taktikk siden spillerne vet selv hva de skal gjøre.  Hvis en motstander gjør en virkelig stor feil med en uttalelse er det kanskje annerledes, men i dette tilfellet vil spillerne ha all den motivasjonen de trenger til å gjøre en god kamp.  Jeg bryr meg også bare om hvem som spiller for mitt lag, ikke hvem som er tilgjengelig eller ikke for motstanderen.


Zenden med dobbel erfaring fra The Kop
Det har vært mye snakk om den støtten som Liverpool forventes å få fra et tettpakket Anfield i morgen.  Bolo Zenden har opplevd dette både som spiller for Barcelona og i helrød drakt, og nederlenderen kan bare understreke at det vil utgjøre en forskjell.

- Jeg husker det var en fantastisk kveld, og at vi tapte på en hands som ga straffespark, sier Zenden om da han med Barcelona tapte 1-0 i 2001 i UEFA-Cupens semifinale.  – Kanskje er det slik at noen spillere blir påvirket av en slik atmosfære.  Alle reagerer forskjellig.  Selv trekker jeg det til meg, og trives ekstra i slike kamper.

- Kanskje er det en slik stemning som hjelper hjemmelagets spillere like mye som det påvirker de på bortelaget.  Når du skal spille en slik kamp fokuserer du alltid på hva som er din jobb og hva du skal gjøre, uansett hva som skjer rundt deg.

- Det hjelper imidlertid at du vet at fansen vil gjøre en fantastisk innsats, og med de i ryggen vil det utgjøre en forskjell.  Selv de som reiste til Stamford Bridge forrige uke ga fra seg mye lyd og jeg er sikker på at det blir en fantastisk kveld slik det alltid er på Anfield i slike kamper.

- Noen spurte meg om vi kommer til å angripe fra det første minuttet, men jeg er ikke så sikker på det.  Vi vet at Chelsea liker å spille kontringsfotball slik at vi må være forsiktige.  En har 90 minutter på seg til å score et mål og det spiller ingen rolle om det kommer i det første eller det siste minuttet.  Hvis vi slår dem 1-0 og det blir ekstraomganger, da får det bare bli slik.


Fortsatt tvil om Finnan
Flere har antydet at Steve Finnan blir spilleklar til kampen mot Chelsea, bl.a. Jamie Carragher, men ifølge Liverpool Echo er det fortsatt ikke avgjort om høyrebacken skal spille i morgen kveld.