Rafa foran kampen

Rafa har spandert noen minutter på lfc.tv i forberedelsene til søndagens kamp mot Arsenal. Hugh McAuley og U18 går til verket med selvtillit mot WBA i dag.

Benitez sier blant annet at han ikke var overrasket over kritikken etter tapet i Tyrkia, da laget visste at man behøvde å vinne. Han er nå på sedvanlig vis opptatt av å fokusere på neste kamp, og dermed Premier League. Han tror det er en god tid å spille mot Arsenal på, da spillerne vil være motiverte for å rette opp skuffelsen fra midtuka. Er det den perfekte kampen å slå tilbake i?

- Det kan jeg svare på etter kampen, sier Rafa med en latter. Nei, jeg tror det er bra fordi motivasjonen er stor til å gjøre det bra mot denne typen lag. Vi har en god statistikk mot dem på Anfield.

Laget har snakket en del om å gripe sjansene offensivt, men også på de uvante defensive feilene man har vært vitne til den siste tiden.

- Vi har gjort noen feil defensivt som ikke er normale for oss, så vi prøver å forbedre det. Vi må også prøve å gå fremover, skape flere sjanser og score flere mål. Folk snakker om Torres som er skaet, men Voronin har spilt bra, Kuyt og Crouch er tilgjengelige, så jeg syns vi har nok kraft foran til å score mål. Vi trenger å forbedre oss defensivt, det er et område der vi har gjort en dårlig jobb i det siste.

Det er ingen store nyheter på skadefronten. Rafa kan fortelle at Xabi er frisk, men at han ikke har spilt de siste fem ukene må tas med i betraktningen. Harry Kewell, Fabio Aurelio, Arbeloa og Torres trener alle sammen, men ikke med samme intensitet som resten av troppen, så et gjensyn med noen av de fire er ikke gitt.

- Vi får se, sier Rafa.

Manageren er ikke spesielt fristet til å gjøre store utskiftninger i laget til tross for noen dårlig overståtte kamper for laget. Han fokuserer heller på at Steven Gerrard hadde en formstigning i Besiktas-kampen.

- Han var mye bedre. Han vet det og jeg er fornøyd med ham. Jeg snakket med ham før kampen om hans spesifikke rolle i laget. Jeg syns han gjorde en veldig god jobb for oss.

Ryktene har svirret om at Sammy Lee kan dukke opp i staben på Anfield etter at han ble sparket i Bolton. Benitez går langt i å avkrefte de ryktene.

- På dette tidspunktet er jeg fornøyd med staben min. Sammy er en venn av meg og vi har snakket sammen når han var i Bolton, om ligaen og slike ting, men akkurat nå er jeg virkelig fokusert på laget mitt. Jeg har nok mennesker i staben.

Liverpool U18 vil opprettholde formen mot WBA
U18-laget reiser i dag for å spille mot West Bromwich Albion. Hughie McAuleys lag hadde en flott kamp da de slo Sunderland 3-0 i midtuka.

- Det var en bra seier for oss og vi går til kampen mot West Brom med stor selvtillit, sier McAuley før avreise.

- Det vil bil en tøff kamp siden West Brom spiller fysisk tøft, men de kan spille ballen i tillegg. Vi er et lag som alltid vil score mål, og Nathan (Eccleston) og David (Amoo) har spilt virkelig bra for oss.