Rafa forbannet fordi eierne ikke vil punge ut

Flere aviser melder at Rafael Benitez er forbannet på Liverpools amerikanske eierduo, fordi de ikke er villige til å punge ut det som skal til for å sikre avtaler med Javier Mascherano og Ezequiel Garay.

Etter en bisarr ettermiddag på Anfield i går, der Benitez kom med hint om at han var misfornøyd med støtten han får fra eierne George Gillett og Tom Hicks, hvorpå eierne gjorde noe så uvanlig som å svare med en pressemelding der de la press på Benitez foran kampene mot Newcastle og Porto, synes et samstemt engelsk pressekorps å enes om at konflikten mellom manageren og eierne skyldes at Benitez ikke er fornøyd med støtten han får på transfermarkedet.

The Daily Telegraph skriver at spanjolen frykter å miste spillerne han har linet opp foran transfervinduet i januar på grunn av amerikanernes manglende handlekraft og sendrektighet.

I gårsdagens pressemelding gjorde Hicks og Gillett det helt klart at de ikke er villige til å diskutere transfermål i januar før de møter Benitez ansikt til ansikt i desember. Avisen skriver at spanjolen er veldig misfornøyd med at han ikke kan sluttføre en avtale med Javier Mascherano og hans representanter allerede nå. Benitez frykter også at amerikanernes manglende vilje til å handle nå kan føre til at Manchester United vinner drakampen om Racing Santanders forsvarer Ezequiel Garay. Manageren tror at dersom man venter til desember så vil han miste begge de to spillerne.

The Times bekrefter langt på vei det The Daily Telegraph sier, men nevner også at Benitez ønsker å hente inn to unge sør-amerikanere i tillegg til Mascherano og Garay i januar. The Times hevder også at det allerede er forhandlet frem en sum for Garay og de to unge sør-amerikanerne. Gillett og Hicks skal imidlertid føle at de har stilt nok midler til rådighet til spillere denne sesongen, og skal ha bedt Benitez konsentrere seg om å trene laget.

The Daily Mail hevder at Benitez har bedt om £17M for å fullføre avtalen med Mascherano, samt £18M til sammen for å kjøpe Garay og Heerenveens brasilianske spiss Alfonso Alves. Samme avis linker også de røde til Manchester Citys måvakt Joe Hart, som nå har blitt degradert til reservekeeper bak Andreas Isaksson. Hart har spilt en rekke gode kamper for City denne høsten, og Liverpool skal vurdere ham som aktuell dersom Scott Carson forsvinner til Aston Villa på permanent basis. Hart har to år igjen av sin City-kontrakt.