Rafa forklarer sitt raseriutbrudd

Rafael Benitez sier i dag litt mer om bakgrunnen for sitt raseriutbrudd mot Premier League. Han mener også at de samme klubbene profitterer på å begå de samme regelbruddene i kamp etter kamp.

I dagens Liverpool Echo forklarer Rafael Benitez sitt raseriutbrudd mot Premier League tidligere i uken.

- Vi har ikke hatt noen god uke. Jeg har sett flere ting jeg ikke liker. Jeg prøver alltid å være positiv, og jeg vet at folk vil si at vi bare finner på unnskyldninger. Men for meg er situasjonen åpenbar. I fjor hadde vi dobbelt så mange kamper med tidlig avspark som våre argeste rivaler. I år er vi allerede satt opp med fire. Folk må bare sjekke hvor mange kamper Manchester United, Arsenal og Chelsea har hatt med tidlig avspark sammenlignet med oss. Jeg ønsker ikke å bli sett på som en mann som ser etter unnskyldninger, men heller en som ønsker å bli behandlet likt med de andre.

- Sammenligner man antallet tidlige avspark, spesielt etter landskampuker, er resultatet virkelig oppsiktsvekkende. Dette kan folk analysere selv. Det er så åpenbart. Jeg ønsker ikke at Liverpool skal særbehandles av Premier League, jeg ønsker bare at alle klubber skal behandles likt.

- Kamper som den mot Sunderland i morgen er allerede vanskelig nok for oss, om vi ikke skal måtte håndtere et tidlig avspark i tillegg. Etter en landskampuke har vi nå ikke hatt tid til å forberede oss til denne kampen, og det gjør oppgaven ekstra tøff.

- Du vet at du ikke har råd til å tape mer enn 4-5 kamper i løpet av en sesong for å vinne tittelen. Jeg betrakter det slik at det er større risiko for å tape i morgen enn til vanlig, ettersom vi kun har kunnet jobbet med fem av de aktuelle spillerne denne uken. De andre kom ikke hjem før sent i går, og i dag må vi reise til Sunderland fordi det er tidlig avspark.

- Dette er en problematikk jeg har tatt opp flere ganger tidligere, men når de som bestemmer ikke tar hensyn til hva jeg sier, blir jeg naturlig nok misfornøyd.

Ellers forteller Benitez at han har akseptert unnskyldningen til dommer Rob Styles, etter blunderen han gjorde i kampen mot Chelsea sist søndag.

- Dommersjef Keith Hackett har kommet med en unnskyldning. Jeg kan akseptere feil som dette, selv om unnskyldninger ikke kan gi oss de to poengene tilbake. I dette tilfellet snakker vi om ett individ, og jeg har ingen problemer med at vedkommende dømmer oss i fremtiden.

- Det jeg ikke kan akseptere er at noen lag får lov til å legge så mye press på dommeren hele tiden, uten at det blir tatt affære. Analyserer man kampen forrige helg, ser man at dommeren blir satt under press. Dette skjer hele tiden, og det er de samme lagene som profitterer på det hver gang. Jeg har gitt mine spillere beskjed om å respektere dommeren, men ting kan skli ut av og til likevel. Men når det er lag som gjør dette konsekvent gjennom hele kampen hver helg, bør folk få øynene opp for det.