Rafa fornøyd med lagseier

Rafa og Gerrard fornøyde. Mourinho om dagens tap. Neill om hvorfor han valgte West Ham. SISTE: Neill har signert for WHU.

Rafa Benítez er forståelig nok storfornøyd med sin første ligaseier mot Chelsea. Alle tidligere oppgjør har man tapt.

- Spillerne mine fortjener ros etter denne seieren. Publikum gjorde en fantastisk jobb, og vi vant kampen fortjent!

- Vi kontrollerte hele kampen, og spilte veldig bra mot et godt lag. Dere vet jeg ikke liker å snakke om enkeltspillere fordi hele laget var glimrende, men jeg vil trekke frem Fabio Aurelio og Jermaine Pennant, som jeg synes var fantastiske i dag. Xabi og Steven gjorde en kjempejobb med å kontrollere midten i dag.

- Vi visste hvor viktig denne kampen var, og nå er vi bare fem poeng bak andreplassen. Det er lenge igjen, så vi må bare fortsette.

Etterpå leverte Rafa et sitat som nok vil bli trukket frem som en klassiker i lang tid fremover.

Sky:
- Were you confident when you saw Chelsea's team sheet?
Rafa:
- I was confident when I saw my own team sheet!

SE MÅLENE PÅ YOUTUBE

Steven vil ikke snakke om gull
Steven Gerrard, som Sky Sports noe overraskende kåret til banens beste spiller er storfornøyd med tre poeng, men insisterer på at det fortsatt er mye jobb igjen.

- 2-0 er et godt resultat hjemme uansett, men når det er mot den regjerende mesteren er det ekstra spesielt. Det er et fantastisk resultat for oss, men vi ligger fortsatt på tredjeplass og har mye arbeid foran oss.

- Alt vi kan gjøre er å se frem til neste kamp og sørge for vi gjør de rette tingene også da.

Kapteinen ble også spurt om Liverpool nå er utfordrere for å hente hjem Premier League-trofeet.

- Jeg vil ikke gi noen uttalelser som fører til store avisoppslag. Poenggapet opp til Manchester United er enormt, men alt vi kan gjøre er å konsentrere oss om oss selv og håpe lagene foran går på en smell.

Mourinho visste det ville bli vanskelig i dag
Etter at Chelseas forsprang på Liverpool ble kuttet fra 8 til 5 poeng holder Mourinho seg for god for å klage.

- Liverpool er fornøyde i dag, og har god grunn til å være fornøyd, for de spilte godt og vant kampen fullt fortjent. Jeg håpte vi kunne holde nullen det første kvarteret, for jeg brukte spillere på uvante posisjoner, og de ville bygge på seg selvtillit med en god start. Vi havnet bakpå etter bare 5 minutter, og slapp inn et til like etter - så vi visste det ville bli vanskelig.

- Rafa er ikke dum, og jeg er ingen magiker. Vi hadde ingen midtstoppere tilgjengelig, og jeg visste for to uker siden at Kuyt og Crouch ville starte denne kampen. Forsvarerne jeg brukte kunne hatt kontroll på Bellamys fart, men ikke hodestyrken til Crouch og Kuyts evne til å holde på ballen.

- I andre kamper har vi hatt grei kontroll, men Liverpool spilte veldig bra og det ble problematisk, avsluttet Mourinho.

Neill om hvorfor han velger West Ham
Lucas Neill sier i dag at det ikke var pengene som gjorde at han nå ser ut til å havne i London og West Ham. Neill har blitt enig med West Ham om en 2,5 års kontrakt, som vil gi ham hele £60,000 i uken. Langt mer en hva Liverpool var villige til å betale australieren.

- Det handlet ikke om penger, det var om å føle seg ønsket. West Ham satte jord og himmel i bevegelse for å få meg til klubben, mens Liverpool ventet 15 dager ut i transfervinduet med å henvende seg. Når de først henvendte seg tilbudte de meg en 'take it or leave it'-deal og virket til å anse meg som en backup spiller.

- Folk sier at jeg har satt penger foran medaljer, men jeg vet jeg har tatt den riktige avgjørelsen.

Han sier også at West Hams nye eier, Magnusson med en solid tale fikk overtalt ham om at West Ham var det rette valget.

SISTE: premierleague.com melder nå at Lucas Neill har signert for West Ham United.