Rafa frykter Milan

Rafael Benitez ble skremt av AC Milans maktdemonstrasjon mot Manchester United i går. Steven Gerrard tror imidlertid at italienerne vil frykte Liverpool.

Rafael Benitez tror det vil bli enda vanskeligere å slå AC Milan i årets Champions League-finale enn det var i 2005.

- Det harde arbeidet starter nå, slår han fast til Liverpool Echo i dag etter å ha blitt imponert over Milans maktdemonstrasjon mot Manchester United i går kveld.

- Vi kommer til å spille mot et lag som består av spillere med fantastiske holdninger og kvaliteter. Man kunne se hvor hardt de jobbet for hverandre mot Manchester United. Etter det som skjedde for to år siden vil de også være på vakt overfor oss. De vil bli en svært vanskelig motstander for oss, spår spanjolen.

- Vi hadde det morsomt på tirsdag, men nå er det glemt og fokuset vårt må rettes mot finalen. For spillerne starter det harde arbeidet nå. Finalen er ikke i dag, men om noen få ukers tid. Men vi må starte forberedelsene våre nå, slår han fast.

- Noen tror at vi vil vinne igjen fordi vi vant for to år siden og fordi vi slo ut Chelsea, men det er ikke riktig signal å gi spillerne. Du vinner ikke noe trofé ved å vinne en semifinale. Det blir viktig å spille bra i finalen nå.

- Vi må finne den riktige balansen til finalen. Det vil bli gjort forandringer på laget i de to siste ligakampene.

Med det antyder Benitez at han trolig kommer til å hvile noen av sine største stjerner i en eller begge de to gjenstående ligakampene. En tredjeplass i ligaen er fortsatt et viktig mål, men det kommer uansett i skyggen av finalen i Aten.

- Milan er i en sterk posisjon nå. Defensivt er de veldig gode, og de har utmerkede spisser. Spillere som Gattuso og Kaka er to av de beste i verden. De er et lag som vi vil vise mye respekt. Jeg har sagt mange ganger at vi er sterkere nå enn for to år siden, men jeg tror det samme gjelder for Milan.

- Fantastisk å være i finalen igjen
Steven Gerrard tror nå at alle klubber i Europa vil betrakte det som et mareritt å møte Liverpool i Champions League. Så også AC Milan i finalen i Aten. De røde har som kjent slått ut både Barcelona og Chelsea på veien til Hellas.

Finalen i Aten blir Liverpools sjuende i den gjeveste Europacupen, og de røde vil med seier hente hjem det gjeve trofeet for sjette gang.

- Det er fantastisk å være i finalen for andre gang på tre år. Vi har ikke gjort det så bra i den hjemlige ligaen, men vi er litt av et lag i Europa. Jeg tror alle synes det er et mareritt å møte oss, ettersom vi aldri gir opp. Vi har en evne til å komme tilbake selv når vi ligger under. Det er en god egenskap å ha, sier Gerrard til Liverpool Daily Post.

- Nå gjenstår ett hinder på veien før vi eventuelt kan feire skikkelig. Så snart sluttsignalet lød mot Chelsea må jeg si at jeg begynte å tenke på at jeg nå får sjansen til å løfte trofeet over hodet nok en gang. Men dette handler ikke om meg, men om en fantastisk spillertropp som manageren har satt sammen. Alle har spilt en rolle fra kvalifiseringskampene og helt frem til tirsdagens semifinale. Alle fortjener kreditt, avslutter Gerrard.

Titusenvis av røde i Aten
Liverpool Daily Post forventer at titusenvis av Liverpool-supportere vil klare å ta seg frem til Aten selv om det begynner å bli trangt om plassen både på fly og hoteller. Mange av disse vil reise uten billetter. Scenen er nå satt for en repetisjon av 2005-finalen.

- Jeg er veldig glad for at det ble AC Milan og ikke Manchester United i finalen. Det vil gjøre det lettere å få tak i billetter til kampen. AC Milan benyttet ikke alle billettene sine i Istanbul, mens Manchester United har en stor tilhengerskare. Frykten for bråk ville også ha vært større med United i finalen, mens det ikke var det minste hint til trøbbel da vi møtte Milan i Istanbul. Det vil alltid være en bedre atmosfære mot et utenlandsk lag, sier Les Lawson i Merseyside-avdelingen av Liverpools offisielle supporterklubb til lokalavisen.

- At vi nå er i vår andre finale på tre år understreker hvilken fantastisk jobb Rafa Benitez har gjort som Liverpool-manager, legger han til.

Liverpool-supportere verden over planlegger nå tur til Aten, og flyprisene har skutt i været de siste dagene. Det samme gjelder prisene på svartebørsbilletter. Liverpool Daily Post rapporterer om priser helt opp i £2290 på enkelte nettsider!

Aten-politiet truer med streik
I Aten har man planlagt å ha 17 000 politifolk på vakt i forbindelse med Champions League-finalen, men nå truer Aten-politiet med streik i tidsrommet rundt finalen på grunn av dårlig lønn og vanskelige arbeidsforhold. Det vil utvilsomt medføre det totale kaos rundt finalen om streikeplanene blir satt ut i livet.