Rafa har finstudert Villa

Rafael Benitez har foretatt en grundig analyse av Aston Villa før dagens ligapremiere. Peter Crouch trekker frem større effektivitet som nøkkelen til ligagull.

Rafael Benitez har finsiktet Aston Villa før dagens seriepremiere på Villa Park. Til liverpoolfc.tv forteller han at han har studert flere kampopptak av motstanderen, og han gjør det klinkende klart at Birmingham-klubben har hatt en god preseason.

- Dette blir en veldig vanskelig kamp, spesielt fordi Villa har stor fart på topp. De er veldig bra organisert, men alle kamper i Premier League er vanskelige.

Rafa mener ellers at man må vente i tre-fire måneder før man drar noen konklusjon angående de nye spillerne, og hvordan de har funnet seg til rette.

- Vi får se hvordan de klarer seg, og hvordan de håndterer de fysiske kravene som stilles i Premier League. For øyeblikket har vi bedre og mer offensive spillere i troppen, noe som er bra.

Spanjolen mener at troppen som helhet er mye sterkere nå enn da han først kom til klubben.

- I min første sesong måtte vi bruke syv unggutter i ligacupen, mens vi nå kan bruke syv seniorspillere i stedet, og spe på med ungdommer om vi føler for det. Dette er utvilsomt den beste troppen i min tid i klubben. Neste år vil den bli ytterligere styrket, og om to år vil vi sørge for at den blir enda bedre enn det igjen.

- Å score på sjansene er nøkkelen til ligagull
Peter Crouch tror at større effektivitet foran mål er hva som skal til for at Liverpool skal vinne ligaen i år. Den lange spissen innrømmer at man burde ha utnyttet de mange sjansene bedre i fjor, men nå tror han at sommerkjøpene vil garantere for større effektivitet i månedene som kommer.

- Vi må ha tro på at vi kan vinne ligaen. I Champions League spilte vi utmerket i fjor, og dersom vi spiller slik i ligaen vil vi utvilsomt være nærmere Manchester United og Chelsea, sier Liverpools fyrtårn til det engelske fotballmagasinet Four Four Two.

- Vi må sørge for at de uavgjorte kampene vi hadde mot lag vi burde ha slått blir til seire i år. Vi må bli mer effektive. Når vi får en sjanse, må vi sette den, og så forsvare oss bra. Vi trenger også litt flaks. Både Manchester United og Chelsea har hatt sin kvote med flaks de siste årene.

Crouch tror ellers at de nyankomne spillerne vil ta noe av presset bort fra lagkaptein Steven Gerrard.

- Ser man på Champions League-finalen i 2005 og FA-cupfinalen i 2006, var Gerrard helt utrolig. Alle lag trenger matchvinnere, spillere som gjør mål og åpner ting opp. Nå tror jeg vi har flere spillere som kan score og skape målsjanser, så forhåpentligvis blir ikke presset så stort på ham, avslutter 26-åringen.