Rafa-intervju før storkampen

Rafael Benitez intervjues av Official Site før kveldens dyst mot Barcelona på Anfield.

Taktikken fungerte på Nou Camp. Har du en ny plan for i kveld?
- Dette blir en annen type kamp, men ønsker som alltid å vinne. Det er også det vi har snakket med spillerne om. Denne kampen har en helt annen ramme og betydning, men vi vil som sagt gå ut og forsøke å vinne.

Steven Gerrard sier spillerne har glemt kampen mot Manchester United, har du?
- Ja. Det positive var at vi spilte bra og fortjente å vinne. Vi klarte det imidlertid ikke. Dette er en annen turnering, en annen motstander, og det blir en helt annen type kamp å spille. Som jeg har sagt før har vi nok av selvtillit og jeg tror vi kan klare oppgaven.

Hvordan ligger det an med skader i troppen?
- Harry Kewell og Luis Garcia er fortsatt skadet, men vi får se etter trening i morgen hvordan det står til med resten av spillerne. Vi forbereder oss til kamp uten å tenke på 3-4 eller 4-3-3. Vi tenker kun på laget vårt og vet også at vi skal spille mot en meget god motstander.

Du har forberedt deg på alle alternativer – også at Eto’o starter?
- Ja, vi vet han normalt kommer til å spille. Han er en forskjellig spiller enn det vi normalt møter, men vi kan ikke forandre på hele vårt opplegg på grunn av en spiller. Vi snakker kanskje om en meget god spiller, men det er også Saviloa og Gudjohnsen.

Er dette en kamp for spillerne som vil påvirke dine transferplaner til sommeren?
- Ikke egentlig. Kampen er svært viktig, men vi kan ikke ta store avgjørelser basert på én kamp. Jeg lærer meg å kjenne spillerne igjennom sesongen, og kommer til å ta alle avgjørelser basert på det. Ikke bare etter én kamp.

Hvis supporterne gjør sin del av jobben og gjenskaper litt av atmosfæren fra semifinalen mot Chelsea, vil Barcelona ha opplevd noe lignende før?
- Våre supportere er spesielle. De er de beste i verden. Atmosfæren mot Chelsea var fantastisk og kanskje blir det slik i kveld også – kanskje til og med bedre? Hvis vi kan spille bra, holde høyt tempo vil de være bak oss. Da vi tapte mot Manchester United stod de igjen og sang ”You’ll Never Walk Alone”. Som jeg sier, de er fantastiske og de vil helt sikkert være på samme nivå i kveld.

Hvilken formasjon tror du Barcelona velger?
- Dette er utenfor min kontroll og jeg kan ikke influere hvordan oppstillingen deres vil bli. Det eneste jeg kan si er at vi konsentrerer oss om vår egen taktikk. Hvis de gjør endringer på laget vi ikke forventer vil vi måtte ta det i kveld.



De må score minst to mål i kveld. Er det noe annet lag bortsett fra Barcelona som kunne ha gjort det?
- Vi vet de har nok kvaliteter i troppen og det er også årsaken til at vi må tenke seier og ikke at uavgjort er et godt resultat. Jeg forberedte spillerne før bortekampen med at hvis vi spiller uavgjort på Nou Camp, må vi vinne hjemme. Situasjonen er derfor uforandret. Scorer de vet vi at vi også trenger mål. Kanskje også flere mål.

Hvor viktig er første mål?
- Det er ingen stor forskjell på hvem som scorer først. Nøkkelen vil være mine spillere, vårt stadium og våre supportere. Det viktigste er at vi klarer å spille med tanke på seier og ikke bli for mye opphengt i om de eller vi scorer. Vi vil være klare!

Zaragoza var overrasket da Barcelona spilte 3-4-3. Vil det overraske deg hvis de startet på tilsvarende måte i morgen med Messi, Eto’o og Ronaldinho?
- Vi er forberedt på at de spillerne vil være i aksjon og vil derfor ikke bli overrasket.

Er vi favoritter?
- Jeg liker ikke å snakke om favoritter. Det er ikke mye fornuft i det. Jeg tror heller det ikke er så mye fornuftig å diskutere hvem som er under mest press eller ei, Vi vet hvor viktig kamp dette er for Barcelona med å studere hvordan de har spilt den siste tiden og hvilke spillere som har blitt hvilt.

Vil din erfaring fra spansk fotball gi oss en fordel?
- Kanskje ikke nå. I den første kampen var det kanskje det fordi vi hadde med noen spanske spillere og vet hvordan de spiller og hva vi kan forvente av Nou Camp. Nå kjenner de oss kanskje bedre og jeg tror egentlig ingen har noe slikt overtak lenger.

Med tanke på seieren på Nou Camp vil det være et stort nederlag å bli slått ut?
- Det vil alltid være følelser fylt av nederlag og skuffelse involvert når vi taper fotballkamper. Dette er ingen enkel kamp. De er et meget vanskelig lag å spille mot. Et meget godt fotballag. Vi forsøker å gå møte alle forventningene med en positiv innstilling, og jakte sier. Det er slik jeg ønsker vår mentalitet skal være før slike kamper.

Har du lagt merke til at Barcelona ofte virker trøtte utover i andre omgang?
- Jeg antar at du følger Barcelona tettere enn det jeg har mulighet til å gjøre. Jeg har mine egne tanker og ideer. Men de vil jeg helst dele med laget.

Vil kveldens kamp være en sjanse for Crouch?
- Jeg foretrekker å holde kortene tett inntil brystet. Laget trener godt og alle er i storslag. Vi virker faktisk bedre enn da slo den forrige uke.

Hvor mange videoer har du sett av Barcelona?
- En del, jeg vet ikke nøyaktig hvor mange. Men jeg har sett noen kamper på tape og noen ”live”.