Rafa jublet med Crouch

Rafael Benitez jublet sammen med Peter Crouch etter det første hat-tricket av en Liverpool-spiller siden sommeren 2005. Gerrard var sliten, men vil spille mot PSV.

Peter Crouch scoret i dag Liverpools første hat-trick på nesten to år. Sist en Liverpool-spiller gjorde tre mål i en og samme kamp var da Steven Gerrard nettet tre mål i kvalifiseringskampen mot TNS på Anfield i juli 2005. Manager Rafael Benitez var naturlig nok meget godt fornøyd med sin lange spiss, etter hans utmerkede innsats mot Arsenal. Liverpool-manageren syntes hans mannskap virkelig fortjente seieren i dag, og var henrykt over spillet som ble levert.

- Dette var en virkelig god kamp, og vi ønsket å gi våre supportere noe spesielt i dag. Crouch hadde ikke spilt på 20 dager på grunn av neseoperasjonen han måtte ta, og han var meget ivrig etter å få spille og score mål. Alle målene var fantastiske, og jeg likte virkelig trekket mellom Pennant og Arbeloa før den første scoringen, uttaler Benitez til liverpoolfc.tv.

- Å gjøre fire mål mot et topplag er virkelig bra, og vi kjemper nå hardt for å klare tredjeplassen. Jeg mener vi har spilt bedre kamper denne sesongen, men jeg er virkelig godt fornøyd med laget etter dagens kamp.

- Xabi Alonso og Javier Mascherano kontrollerte midtbanen, og nå fikk vi en god generalprøve før Champions League-kampen mot PSV Eindhoven på tirsdag.

Liverpool-manageren kunne ellers avsløre at Steven Gerrard ble byttet ut fordi han følte seg sliten etter landskampene. Spanjolen bekreftet også at Craig Bellamy og Steven Finnan ble hvilt, og at duoen vil returnere til troppen sammen med Sami Hyypiä til tirsdagens kamp. Mohamed Sissoko ble imidlertid ikke nevnt av manageren.

Enkelte hevdet etter kampen at Gerrard gikk i garderoben med en skade, men ifølge Rafa vil kapteinen spille mot PSV.

- Det er ingen fare med Gerrard. Vi prøver bare å beskytte spillerne våre, sa Benitez til Sky Sports.

- Vi visste at dette ville være en vanskelig kamp, men vi visste også hva vi måtte gjøre. Vi hadde tro på oss selv, og vi ønsket å slå dem. Vi ønsket revansje for nederlagene i januar. Vi gjorde egentlig det samme som vi har gjort hele sesongen, men når du får en tidlig scoring så påvirker det kampen. Etter de to første scoringene spilte vi med stor selvtillit.