Rafa lovpriset lagmoralen

Rafael Benitez syntes lagmoralen var enestående da Liverpool slo Barcelona i deres egen lekestue. Bellamys største fotballøyeblikk, og Riise lar seg begeistre av taktikeren Benitez.

Rafael Benitez var meget godt fornøyd med sine spillere etter 2-1 over Barcelona på Nou Camp. Nå har de røde et bedre utgangspunkt foran returen på Anfield enn selv de største optimistene turte håpe på.

- Jeg sa på pressekonferansen før kampen at atmosfæren mellom spillerne har vært virkelig god, og det kunne man se i kveld. De jobbet alle veldig hardt for laget, for klubben og for supporterne.

- Jeg er virkelig godt fornøyd med Bellamy og John som gjorde disse målene, og jeg er også glad på lagets vegner.

- Spillerne har gjort en veldig god jobb. Vi har trent hardt og stått på for å forberede oss til denne kampen, og å møte Barcelona er ikke lett. Jeg syntes at vi spilte virkelig god kontringsfotball i kveld.

- Vi startet kampen bra, men så slapp vi inn ett mål. Vi gjorde åpenbare feil ved den anledningen, og spilte heller ikke bra resten av omgangen. I andre omgang spilte vi bedre, med mer bevegelse og gode kontringer, og laget fungerte bedre som enhet. Noen ganger har du hellet med deg, som ved det første målet, men jeg følte vi fortjente seieren.

- Når alt kommer til alt skal vi imidlertid spille en kamp til. Jobben er på ingen måte gjort. Vi må være forsiktige, og begynne å tenke på den neste kampen også.

Craig Bellamy uttaler nå i kveld til liverpoolfc.tv at denne seieren på Nou Camp er det største øyeblikket i hans fotballkarriere.

- Man kunne ikke ha diktet opp det som skjedde i kveld. Jeg har ikke lest avisene, så jeg er ikke så opptatt av hva folk har sagt og skrevet. Alt jeg ønsket var å gjøre det beste ut av denne kampen i den spesielle atmosfæren det var her og i oppbygningen til kampen. Jeg har stort sett vært heldig i min fotballkarriere, og har fått spille for mitt land og for andre store klubber, men dette er mitt største øyeblikk i karrieren.

Men trass i at to viktige bortemål er vel i havn, akter spissen på ingen måte å la seg rive med.

- Det var viktig at vi ikke feiret for mye etter sluttsignalet. I garderoben var det faktisk ganske stille etterpå. Vel, så stille som det kan bli etter at du har vunnet på Nou Camp.

- Dette er et godt resultat, men vi er bare halvveis ennå. Vi må spille mot de på Anfield også, og det vil bli en helt annerledes kamp. Så selv om dette var et godt resultat, har vi fortsatt en lang vei å gå før vi kan slippe jubelen løs.

- Jeg pleier å takle både gode og dårlige nyheter, men i kveld er jeg faktisk litt satt ut. Det var noe annet å komme hit til Nou Camp. Dette er også min sønns 10-årsdag, så det har vært en veldig spesiell dag.

- Vi ønsket å holde stand mot dem så lenge som mulig, men vi visste det ville bli vanskelig. Barca er et topplag og regjerende mestere i Champions League. Men vi har forberedt oss godt for denne kampen, og det syntes.

Matchvinner John Arne Riise skryter nå i kveld av Rafael Benitez sine taktiske evner til liverpoolfc.tv.

- Vi visste vi måtte gå ut for å ha det morsomt der ute, og at vi måtte ha tro på oss selv. Vi startet kampen ganske bra. De gjorde ett mål, men vi visste vi kunne komme tilbake om vi jobbet hardt. Manageren har i kveld vist at han er en av de beste taktikerne som finnes innen fotballen.