Rafa misliker Argentina-kamp

Rafael Benitez misliker at Javier Mascherano skal reise rundt halve kloden for å spille en ubetydelig privatlandskamp. Pennant kom ikke med i England-troppen denne gangen heller.

- Det er viktig å holde alle spillerne på tå hev. For øyeblikket klarer jeg det, sier Rafael Benitez til Liverpool Echo foran morgendagens kamp mot Derby.

- Det virker som spillerne har de rette holdningene, men det er fortsatt mye hardt arbeid som gjenstår. Det som betyr noe for en manager er hva spillerne viser ute på banen, ikke om folk sier vi er gode eller ei. Jeg blir bekymret når folk sier at vi har den beste midtbanen i verden. Faren er at vi kan begynne å tro at vi er bedre enn vi virkelig er. For meg handler det om å spille opp mot vårt potensial hver uke. For øyeblikket klarer vi det selv om vi varierer spillerne vi benytter.

- Laget vi spilte mot på tirsdag var ikke det sterkeste vi har møtt, men uansett så vi hvor bra Benayoun gled inn i laget. Han er en veldig dyktig spiller, og andre har også vist sine kvaliteter. Vi har ikke så mange rene vinger i troppen, men spillere som Benayoun og Babel viser at de kan få vingspillet til å fungere for dette laget. Alle vet hva de skal gjøre nå.

Med Steven Gerrard fortsatt ute med skade vil Javier Mascherano, Xabi Alonso og Momo Sissoko konkurrere om de to startplassene på den sentrale midtbanen mot Derby i morgen. Et moment man kan ta med i betraktningen i den forbindelse er at Mascherano trolig vil være uaktuell til bortekampen mot Portsmouth 15.september, på grunn av den lange reisen han vil få i forbindelse med Argentinas privatlandskamp i Australia fire dager tidligere. Benitez er ikke spesielt glad for midtbanespillerens involvering i denne kampen.

- En ting er å miste en spiller i forbindelse med en landskamp, men at han skal måtte dra rundt halve kloden for å spille i en vennskapskamp er noe helt annet. Det er håpløst. De fleste sør-amerikanere spiller til daglig i Europa. Vi kan ikke som klubb stoppe vår spiller fra å reise til denne kampen, men den lange reisen vil føre til at det blir svært vanskelig for ham å bli spilleklar til vår neste kamp. Når han bare får 3-4 dager til forberedelser etter en så lang reise, blir det vanskelig for ham. Jeg vet ikke grunnen til at denne kampen spilles, men det kan umulig være sportslige årsaker. Det handler nok mye om penger.

Benitez har også en melding til alle som fortsatt kritiserer rotasjonspolitikken hans.

- Jeg leste et intervju med en spiller i en annen klubb nylig. De siste årene hadde han spilt 38 ligakamper i sesongen, pluss et par cupkamper i tillegg. Han snakket om hvor desperat han var etter å vinne trofeer. Slike spillere må skjønne det at dersom de flytter til en klubb som Liverpool, så kommer de ikke lenger til å spille 38 kamper for sesongen, men 60. Det er et stort steg opp.

- Dette er grunnen til at vi har en så stor tropp. Vi må bruke spillerne på den riktige måten.

Dette utsagnet kan også tolkes som en melding til de spillerne innad i troppen som mener de får for lite spilletid. Forlater man klubben ofrer man drømmen om å spille i Champions League og kjempe om trofeer til fordel for det samme antall kamper i en mindre klubb, uten realistisk mulighet til å vinne ting.

Pennant kom ikke med denne gangen heller
En skuffet Jermaine Pennant måtte i dag konstatere at han ikke kom med i den engelske landslagstroppen denne gangen heller. Steve McClaren har imidlertid funnet plass til karer som Blackburns David Bentley, Aston Villas Ashley Young og Chelseas Shaun Wright-Phillips. 

Av Liverpool-spillere har McClaren tatt ut skadde Steven Gerrard, samt Peter Crouch og Scott Carson i troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Israel og Russland, henholdvis 8. og 12.september. Crouch er som kjent suspendert til kampen mot Israel, men kan spille mot Russland.

Troppen i sin helhet:
Paul Robinson (Tottenham Hotspur), David James (Portsmouth), Scott Carson (Aston Villa lån), Micah Richards (Manchester City), Wes Brown (Manchester United), Rio Ferdinand (Manchester United), John Terry (Chelsea), Ashley Cole (Chelsea), Sol Campbell (Portsmouth), Phil Neville (Everton), Nicky Shorey (Reading), David Bentley (Blackburn Rovers), Steven Gerrard (Liverpool), Frank Lampard (Chelsea), Joe Cole (Chelsea), Shaun Wright-Phillips (Chelsea), Michael Carrick (Manchester United), Gareth Barry (Aston Villa), Stewart Downing (Middlesbrough), Owen Hargreaves (Manchester United), Ashley Young (Aston Villa), Alan Smith (Newcastle United), Michael Owen (Newcastle United), Peter Crouch (Liverpool), Andrew Johnson (Everton), Jermain Defoe (Tottenham Hotspur).