Rafa ønsker seg enda en spanjol

Liverpool Daily Post skriver at Rafael Benitez vil forsøke å hente Tenerife-vingen Iriome Gonzalez til sommeren. 19-åringen har akkurat spilt seg inn på seniorlaget til den spanske klubben.

Rafael Benitez skal ifølge Liverpool Daily Post følge Tenerife-vingen Iriome Gonzalez med argusøyne. Lokalavisen skriver at manageren akter å følge opp interessen med et bud på £1.5M når sesongen er over. Den 19 år gamle spanjolen bekler en rolle som høyreving, og har denne sesongen spilt seg inn på førstelaget til klubben fra Kanariøyene. Tenerife befinner seg for øvrig for tiden i spansk andredivisjon.

Gonzalez står så langt bokført med bare seks førstelagskamper for sin klubb, og regelverket i Spania tilsier at han akademispiller ikke kan signere en fullverdig profesjonell kontrakt med sin klubb før han har spilt 10 seniorkamper. Tenerife vil nok derfor sørge for at tenåringen når det kampantallet i løpet av sesongen, slik at de kan få skikkelig betalt for sitt stjerneskudd ved sesongslutt.

Daily Post skriver at Benitez har fulgt 19-åringens utvikling fra han spilte juniorfotball, og Liverpool-manageren skal føle seg trygg på at han kan sikre seg høyrevingen foran nesene på en rekke andre interesserte klubber.

Ian Doyle i Daily Post skriver at Gonzalez kan bli en av flere spillere som kommer inn porten på Anfield til sommeren, når Benitez får midler å rutte med fra de nye eierne George Gillett og Tom Hicks.

Nettstedet til Sky Sports melder at Benitez hadde sin speider Pedro Campos til å følge Gonzalez i Tenerifes kamp mot Cadiz i helgen. Tenerife tapte 1-0, men 19-åringen skal ha spilt en god kamp.

Gonzalez, som Tenerife i sin tid hentet fra den lokale klubben Icodense, skal selv være klar over spekulasjonene som svirrer rundt hans fotballfremtid.

- Jeg konsentrerer meg bare om Tenerife, ikke om England. Jeg tenker bare på Tenerifes neste kamp, skal han ha uttalt til Marca.

- Jeg er en ung spiller som er i ferd med å venne meg til å spille på førstelaget, og jeg ønsker å tilegne meg så mange erfaringer som mulig.