Rafa prøver å helle vann på bålet

Den blå delen av Merseyside vil aldri glemme at Rafael Benitez kalte dem for en ”liten klubb”, selv om manageren i dag prøver å bagatellisere uttalelsene.

Ubetenksomhet, fortsatt et litt manglende grep på det engelske språket, bitterhet etter skuffende 0-0 mot Everton, Rafa Benitez vil nok uansett ikke ha vært helt klar over hvilke reaksjoner hans omtale av naboen som en ”liten klubb” ville skape.

I dag prøver spanjolen å forklare at han mente at lag som ligger litt nede på tabellen gjerne kommer til Anfield for å spille trangt, satse på kontringer og være fornøyd med et poeng.  Hans to ord sagt i etterkant av det målløse derbyet på Liverpool vil nå bli trukket fram hver gang man møter rivalen, og ikke minst hvis man ikke oppnår det resultatet på den røde siden av Stanley Park som man håper.

- Jeg snakket ikke om dem, hevder Benitez nå.  – Du kan bare se det du ser ute på banen, og de lå dypt, var kompakte, spilte trangt, satset på kontringer og på å score fra dødballer.

- Du kan forstå det fordi vi er et topplag.  Vi forventet at de ville spille slik.  Det var også årsaken til at vi benyttet tre spisser og hadde Pennant ute til høyre.  Vi prøve å forandre på ting siden vi visste de ville spille trangt, kompakt og dypt.

Manager hos Everton, David Moyes, var ikke spesielt imponert over uttalelsene til Rafa.

- Everton er ikke et lite lag.  Everton er en av de største klubbene i England men vi er, for øyeblikket, mindre enn Liverpool.  Jeg skal imidlertid fortelle hva vi er, vi er fotballklubb som kjemper, som har besluttsomhet og som prøver å oppnå så mye som vi overhodet kan.

- Vi kom hit og greide å konkurrere med en fotballklubb som har brukt svært mye penger for å bygge sitt lag.  Det gjelder ikke bare i dag, men da vi spilte mot dem på Goodison for fire måneder siden.

- Jeg ville gjerne ha kommet hit og skapt et større show, men det er en forskjell på om lag £100M i hva de to klubbene har brukt og vi har ikke gjort det verst mot dem.  Vi gjør vårt beste for å minske avstanden.

- Jeg er skuffet dersom Rafa kalte Everton for en liten klubb siden jeg tror, dersom han hadde vært manager for Everton, så ville han ha gjort det samme.