Rafa ser frem mot derbyet

Benítez og Moyes om derbyet. Nøkkelspillere tilbake for Everton. Usikkerhet rundt Mascherano. Cissé vil bli. Arteta skamroser midtbaneduo.

Rafa har bedt spillerne sine glemme kampen på Goodison Park i september, og heller konsentrere seg om å vinne morgendagens derby. Liverpool har nå vunnet 5 ligakamper på rad, og er kun fem poeng bak Chelsea på andreplassen, med 13 kamper igjen.

- Spillerne bør ikke tenke på fortiden, men fokusere på fremtiden. Det er ikke bra å tenke på hva som skjedde i den forrige kampen. Det betyr ingenting nå. Det som betyr noe er den neste kampen, sier Rafa til Liverpoolfc.tv.

- De vet alle at de er gode spillere, og vi har tro på dem. Vi spiller bra, lager sjanser og holder nullen. Alle ønsker å vinne alle kamper, og spesielt derbyene. Disse kampene er spesielt viktige for de lokale spillerne.

- Vi trenger ikke høre om hvor vondt folk har det når vi taper disse kampene. Vi vet det.

- Nå ønsker vi oss tre poeng fra kampen, så vi kan holde oss i nærheten av toppen og holde supporterne våre fornøyde. Vi må bare være positive, og se om vi kan spille like bra i morgen som vi har gjort i det siste. Everton har noen gode spillere, men det har vi også. Du ønsker alltid å slå alle lag, men jeg liker ikke bruke ordet hevn. Vi får gjøre de rette tingene, vise våre styrker og utnytte deres svakheter, avsluttet Rafa.

Moyes ser frem mot derby day
Liverpool har kun sluppet inn 3 mål på hjemmebane denne sesongen, men Moyes tror laget hans er klar for oppgaven.

- Det [at Liverpool kun har 3 innslupne mål på Anfield] viser bare hvor tøft det har vært å komme til Anfield denne sesongen. Det vil bli tøft, men vi ser frem til utfordringen.

- Lørdagens kamp vil bli helt forskjellig fra kampen i september. Vi får bygge på resultatet fra Goodison. Vi vil respektere dem, for de har et veldig godt lag, og du kan ikke si noe på det - men vi ville elsket å vunnet der.

Nøkkelspillere tilbake for Everton
David Moyes hinter i dag til at Andy Johnson vil bli kastet rett inn på laget i morgendagens Merseyside derby.

- Andy Johnson gjør det bra, og vi er fornøyd med utviklingen hans etter skaden. Er han frisk på lørdag, vurderer vi å bruke ham, forteller David Moyes til Liverpool Echo.

Høyreback Tony Hibbert er også kampklar igjen, mens James McFadden fortsatt er uaktuell. Det er forventet at Victor Anichebe starter sammen med Andy Johnson på topp.

Liverpool venter fortsatt på Mascherano
Javier Mascheranos overgang til Liverpool er fortsatt uklar. Daily Mail kjører i dag en sak på at det er usikkert om Mascherano, sammen med landsmann Carlos Tevez og Portsmouths Manuel Fernandes (nå utlånt til Everton), i det hele burde fått lov å spille en eneste ligakamp. Grunnen til dette er at rettighetene på spillerne halvveis er eid av private selskaper, noe som er i mot Premier Leagues regelverk. Det hele virker bare fryktelig komplisert, og vi må bare vente å se hvilken avgjørelse FA kommer frem til. Det er hvertfall lite sannsynlig at Mascherano vil være inkludert i noen kamptropp til morgendagens kamp.

Cissé vil bli i Marseille
Djibril er i dag ute i franske medier, og sier han ønsker å bli i den franske klubben - om det blir Champions League spill neste sesong.

- Jeg blir i Marseille om vi kvalifiserer oss til Champions League. Om Jack Kachkar kjøper klubben, vil vi få penger nok til å forsterke laget. Da tror jeg vi har potensial til å gjøre det bra i europacupen.

Marseille ligger nå to poeng bak Lille, som ligger på andreplass i Ligue 1.

Everton-profil skamroser midtbaneduo
Evertons beste spiller denne sesongen, Mikel Arteta, er full av lovord om sin barndomskamerat Xabi Alonso, og Liverpool-kaptein Steven Gerrard.

- Gerrard er en helt, men jeg synes også Xabi får oppmerksomheten han fortjener. De er to veldig forskjellige spillere, forteller Arteta til Icons.com

- Xabi gir laget balanse, styrer farten i spillet, og beveger seg godt uten ball. Han er bare 25 år, og har mange år med fotball igjen foran seg. Jeg tror ikke vi har sett det beste fra ham enda

- Gerrard har en annen spillestil. Han har et vanvittig skudd, og er en god avslutter.

Arteta er også en fan av Dirk Kuyt.

- Liverpool gjør det veldig bra hjemme, og det ser ut som at Dirk Kuyt er en grunn til det. Han har gjort sakene sine veldig bra siden han kom til klubben, og har tilpasset seg engelsk fotball raskt. Han har hatt noen fantastiske kamper.