Rafa ser frem mot søndag

Rafael Benítez mener ligaen avgjøres med stabilt gode resultater, og ikke med en enkeltseier mot Chelsea på søndag. Sevilla avslo bud på Alves. Billettinfo til Portsmouth borte.

Mange mener kampen mot Chelsea på søndag vil vise hvordan Liverpool har gjort det på transfermarkedet denne sommeren, og om man er noe nærmere de to topplagene.

- Jeg sa vi ikke skulle ta av etter seieren mot Aston Villa. Dette er kun den andre kampen i sesongen. Det er viktig å vinne, og spesielt mot et av topplagene for å sende en beskjed til de andre lagene. Men det er bare en kamp, sa Rafa på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Jeg vil være fornøyd om jeg ser at laget mitt har utviklet og forbedret seg. Vinner vi er det selvsagt bra, men skal vi være utfordrere til tittelen handler det ikke kun om å vinne en kamp - det handler om å vinne mange.

Under onsdagens kamp var det frykelig varmt, og det blir meldt at det var over 30 grader i skyggen. Finnan er av de som har fortalt hvor vanskelige forhold det var, og Benítez uttrykte i går sin misnøye med at de ble nektet å kaste inn vannflasker til spillerne. Sjefen tror likevel ikke dette vil slå ut negativt mot Chelsea.

- Jeg tror ikke det vil gi noe utslag. Vi har hatt nok dager på oss, og vi har også muligheter til å bytte ut noen spillere om det blir nødvendig. Vi ser ikke på dette som et problem. Vi har selvtillit og tror vi kan slå dem.

Chelseas manager José Mourinho liker å prate, og før denne sesongen var han ute og mente presset lå på Liverpool på grunn av pengene brukt på forsterkninger.

- Managerene er ikke så viktige. Det er mye bedre for sporten om vi snakker om spillerne. Han sier at han ikke liker å prate om andre lag - han må ha glemt det denne gangen. Uansett vet vi at vi må vinne mange kamper, ettersom vi er et topplag.

- Dersom du analyserer hvilke lag som endte på topp av tabellen forrige sesong, og hvem som har brukt mest penger over de siste fem årene, er det to lag som stikker seg ut fra resten.

Benítez fikk også spørsmål om Jamie Carragher, og det faktum at han nok en gang har gitt sitt nei til Steve McClaren om videre landslagsspill - og mener det er positivt for de røde.

- Det er viktig både for ham og for oss at han fokuserer på spill for klubben sin. Jeg tror dette vil hjelpe karrieren hans over de neste årene.

- Han tok denne avgjørelsen fordi han ikke ble involvert nok i laget. Som manager må du respektere dine kolleger, og Steve McClaren hadde andre alternativ som han valgte å bruke, så greit nok.

Chelsea fikk avslag på Alves-bud
Sevilla meldte i en pressemelding i ettermiddag at de har avslått et bud på Daniel Alves fra Chelsea.

Dette er isåfall godt nytt for alle røde, inntil videre. Liverpool har neppe råd til å kjøpe høyrebacken, men spilleren har vært linket til klubben i hvert eneste transfervindu, og det er ingen tvil om at han er av Rafael Benítez absolutte favoritter. Vi vil nødig se ham hos en rivaliserende klubb. Real Madrid er også på banen, og blir i dag linket til brassen i en handel som inngår Julio Baptista, Cicinho pluss en haug med eurosedler.

Agenten til Alves, Geronimo Suarez, tror dog at overgangen til Chelsea i tide...

Billettinfo til bortekampen mot Portsmouth
Billettkontoret har offentliggjort salgsinformasjon for bortekampen mot Portsmouth 15. september.

Liverpool har mottatt 2380 billetter på Fratton Park. Prisene er £34 for voksne, £25 for de over 65, og £18 for barn under 16.

De som i fjor var på 14 eller flere bortekamper i ligaen forrige sesong kan kjøpe torsdag 23. august, de som var på 11 eller flere søndag 26. august, mens de som var på 8 eller flere kan kjøpe mandag 27. august.