Rafa ser potensiale for forbedringer

Rafa er fast bestemt på at hans lag ikke enda kan bli beskrevet som ”stort”. Maldinis kne hovnet opp. Gerrard om finalen og eventuell ny kontrakt. Garcia trener igjen.

Den spanske sjefen tok med seg laget til La Manga i kveld, for å lade batteriene til Champions League-finalen 23.mai. Med Istanbul 2005 friskt i minnet, vil de fleste Liverpool-supportere si at Rafa har gjort en meget god jobb med Liverpool i cupsammenheng.
Det er imidlertid et godt stykke igjen før man kan kalles utfordrere til Premier League-pokalen. Rafa er klar over at dette ikke er godt nok.

- Om vi er et stort lag eller ikke, vil vise seg de neste to-tre sesongene. Vi er i vår andre Champions League-finale på tre år, men vi må gjøre det bedre i ligaen de neste årene.
Vi ønsker å være et sterkt lag, og vi vil forsøke å fortsette å vinne trofeer de neste årene. Hovedmålet vårt er imidlertid å vinne ligaen.

Rafa vet også at Champions League-finalen vil bli meget vanskelig å vinne.

- Vi har mer rutine enn vi hadde for to år siden, men Milan har mange verdensmestere i laget. De er et bedre lag enn i 2005. De er bedre i forsvar, og de har en strålende midtbane. I Istanbul merket vi hvor gode de kan være i 45 minutter. Andre omgang var bedre for vår del, og forhåpentligvis kan vi fortsette der vi slapp, avsluttet den slue taktikeren.


Maldinis kne hovnet opp
Den 38 år gamle forsvarsspilleren har hatt problemer med et trøblete kne gjennom hele sesongen. Det har blitt rapportert at han skal være i fin form, men etter kampen mot Catania på søndag, hovnet det opp.

Rutinerte Maldini, som kan spille både på venstrebacken og stopperplassen, er imidlertid fast bestemt på å rekke finalen.

- Jeg må drive egentrening denne uken, men jeg er sikker på at jeg kan rekke finalen mot Liverpool, sa Milan-helten.

Garcia trener igjen
Sky Sports News melder i dag om at Luis Garcia er tilbake i trening. Den lettbente kantspilleren skal ha trent med resten av laget i dag. Han er imidlertid ikke registrert til spill i Champions League, så finalen går han glipp av – skadefri eller ei.

Gerrard frykter ingenting
Liverpools kaptein insisterer på at man ikke har noe å frykte når Milans elleve utvalgte står på den andre siden av banen i Aten 23.mai.

- Jeg har sett Milan flere ganger denne sesongen. De har et annerledes lag enn det vi møtte i 2005. Hovedsakelig har de forsterket laget sitt, så det blir en tøff kamp.

- Det de viste mot Manchester United i semifinalene gjør at vi må vise respekt. De spilte strålende. Vi frykter de imidlertid ikke, da vi også har et meget godt lag. Vi vil fokusere på forberedelsene før kampen, og forhåpentligvis klarer vi å spille opp mot vårt beste når det gjelder. Det er viktig for oss at vi viser alle at det Liverpool-laget som har spilt så godt i Europa i år, er det laget som dukker opp i Aten.

- Vi slo ut Barcelona ved hjelp av en kombinasjon av godt forsvarsspill og god angrepsfotball. Vi slo også ut Chelsea på veien. Derfor er vi fast bestemt på å ikke la det glippe i finalen.

Kapteinen er heller ikke bekymret for den seneste ligaformen.

- De siste kampene har vi vært et lag som spiller i Premier League, men som tenker på Champions League.

Gerrard er også veldig positiv til en eventuell ny kontrakt.

- Alt er i styrets hender nå. Jeg fyller snart 27 år, og det er ingen ting jeg vil mer enn å signere en kontrakt som knytter meg til Liverpool i lang tid fremover. Jeg vil være i førsteelleveren og bidra med mitt aller beste for denne klubben i flere år fremover, men egentlig ligger saken i Parry, Rafa og amerikanernes hender.
Jeg har forklart klubben at jeg vil bli, så nå er det opp til de.

- Forhandlingene går fremover, og jeg er når som helst klar for å signere, avslutter scouseren.