Rafa toner ned favorittstempelet

Rafael Benitez mener det ikke er noen klar forhåndsfavoritt før kvartfinalene mot PSV, og advarer i likhet med Phil Thompson mot å undervurdere nederlenderne. Koeman skuffet.

Rafael Benitez har allerede vært ute og advart sine spillere og Liverpools supportere mot å undervurdere PSV Eindhoven foran de to kvartfinalene i begynnelsen av april. Liverpool slo som kjent nettopp PSV 2-0 hjemme på  Anfield i gruppespillet, etter å ha spilt målløst i Eindhoven i den første kampen lagene imellom. Det gjør at de røde utvilsomt må finne seg i å bære favorittstempelet i kvartfinalene.

Benitez var imidlertid raskt ute med å tone ned dette favorittstempelet på liverpoolfc.tv, og manageren insisterer på at man ikke vil ta lett på oppgaven mot Ronald Koemans menn.

- På dette stadiet i turneringen vil alle lag være farlige motstandere. Vi kjenner godt til PSV, etter at vi allerede har spilt mot dem to ganger denne sesongen, men det er ikke ensbetydende med at dette blir lett. Av og til kan det være en fordel å kjenne godt til motstanderen, andre ganger kan det være en ulempe fordi motstanderen også kjenner godt til vårt lag. Vi må være forsiktige.

- Jeg er sikker på at våre supportere vil være fornøyd med trekningen, men vi ønsker ikke å gå i samme fella som i fjor, da vi røk ut for Benfica. Den gangen sa også alle at vi ville gå videre, men Benfica slo oss både borte og hjemme.

- PSV er et veldig godt lag. Vi slo dem på hjemmebane i gruppespillet, men kampen på deres bane endte 0-0. De har blitt bedre siden sist vi møttes, og viste kvalitet ved å slå ut Arsenal i 1/8-finalen. Det er ingen favoritter i denne kampen.

- Det kan være en fordel for oss at vi spiller borte i den første kampen, da det innebærer at det igjen vil være en spesiell atmosfære på Anfield i returoppgjøret. Vi er virkelig nær ved å nå en semifinale, og trenger støtten fra alle på tribunene for å klare det. Returoppgjøret på Anfield blir den viktigste kampen vi spiller den neste måneden, og jeg ser allerede frem til kampen, avslutter Benitez.

Thompson advarer mot nederlenderne
Stopper-legenden Phil Thompson advarer Liverpool mot å ta lett på oppgaven i kvartfinalene mot PSV. Den tidligere assistentmanageren, som vant Europacupen to ganger som spiller selv, viser til fjorårets tap for Benfica. En trekning som den gangen ble ansett som lett av fans og eksperter, akkurat som dagens trekning mot PSV.

- Det var en fantastisk trekning, men det bekymrer meg at vi tenkte det samme da vi trakk Benfica i fjor også. Vi må viste PSV respekt, uttaler Thompson til liverpoolfc.tv.

- Vi møtte dem i gruppespillet, og virket komfortable i de kampene. Men vi må ikke ta lett på oppgaven. Det finnes en advarsel her, og den heter Benfica. Men etter å ha sagt det, så må jeg si at jeg er fornøyd med trekningen, og dette kan bli et fantastisk år i Europa for Liverpool. I kvartfinalene har vi fordelen av å avslutte med hjemmekamp, og spillerne vil vite hva de må gjøre. Trekningen kunne ikke ha vært mye bedre, avslutter han.

Skuffet Koeman
PSV-trener Ronald Koeman var en skuffet mann etter dagens trekning i Aten. Han ønsket slett ikke å møte Liverpool igjen, etter å ha endt som nummer to bak de røde i gruppespillet.

- Jeg er skikkelig skuffet. Jeg mener at alle motstanderne ville ha vært vanskelige, men det er et faktum at vi allerede har møtt Liverpool i gruppespillet. Vi ønsket å spille mot noen andre nå, ja alle andre klubber ville ha vært bedre enn dette. Men vi er glade for å ha kommet så langt i turneringen.

Koeman forventer nå to tøffe oppgjør mot de røde i kampen om å nå semifinalen.

- Liverpool er vanskelige fordi de spiller defensiv fotball, akkurat som vi gjør. De har også fantastiske spillere som Steven Gerrard. Dersom du slår Barcelona 2-1 på bortebane, må du ha et veldig sterkt lag. Dette blir en meget vanskelig oppgave, så det blir viktig at vi får et godt resultat på hjemmebane.

Den første kampen på Philips Stadium går altså av stabelen tirsdag 3.april, mens returoppgjøret spilles på Anfield påfølgende onsdag, 11.april.