Rafa vil ha Anfield-stemning i parken

Rafa håper stemningen blir like god i Stanley Park som på Anfield. Rush tror Rafa vil kjøpe lurt. En sjanse til å møte Gary McAllister. Riise-selskap med millioner i gjeld.

Rafael Benitez sier i dag til liverpoolfc.tv at det blir viktig å gjenskape atmosfæren fra Anfield også på det nye stadionanlegget i Stanley Park. Som liverpool.no eksklusivt kunne avsløre i går, starter byggearbeidene i parken allerede den 2.april.

- Vi må sørge for at det blir den samme atmosfæren på den nye arenaen som det er på Anfield. Det er noe vi vil strebe etter. De nye eierne forstår hvor viktig denne atmosfæren er, slår Benitez fast.

- Det er viktig at vi nå får vår nye stadion, for da kan flere mennesker få gått på våre kamper. Det betyr mer penger til klubben, noe som er positivt. Vi trenger penger for å konkurrere med de andre klubbene, og dersom vi får 15 000 flere tilskuere på hver kamp i 10 år, utgjør det en stor forskjell, legger han til.

Rush tror Benitez vil bruke pengene godt
Liverpool-legenden Ian Rush sier til Liverpool Daily Post at han tror Rafael Benitez vil benytte de pengene han får til rådighet av de nye eierne godt.

Spekulasjoner i Spania de siste dagene har linket de røde til Samuel Eto’o. Barca-spissen har samtidig også blitt linket til Chelsea, Arsenal og Manchester United. Det går også rykter om at Benitez er ute etter Barcelonas 17 år gamle meksikaner Giovanni dos Santos. Dos Santos blir betegnet som et av Barcelonas største talenter, og Benitez skal være fullt klar over at tenåringen får spansk pass i neste måned. Unggutten var nær ved å gå til Lyon i januar, etter å ha blitt frustrert over at han ikke slipper til på førstelaget under Frank Rijkaard. Midtbanespillerens kontrakt på Nou Camp løper ikke ut før i 2009, og han har en utkjøpsklausul på £20M.

- Liverpool har gjort fremskritt fra i fjor, og må også gjøre fremskritt neste år. Det blir nesten like viktig å få spillere ut, som å få spillere inn. Det er dette kunsten å være manager handler om. Det dreier seg ikke kun om et åpent sjekkhefte, og Rafa er ikke den type manager. Han er riktig mann for å få de riktige spillerne på plass nå, sier Rush til lokalavisen.

- Nå må vi bare stole på manageren, da vi vet at penger vil bli stilt til rådighet om det kreves, legger han til.

Rush tror ellers at det kan få stor betydning for utfallet av den første kampen mot Barcelona at Liverpool har frihelg nå, mens Barca må ut i en tøff kamp mot Valencia.

- Det vil hjelpe Liverpool at de ikke har kamp i helgen. De vil trene i Portugal mens Barcelona må fokusere på Valencia. Det vil hjelpe dem til å være fysisk og mentalt forberedt for kampen.

Møt McAllister på Anfield
Dersom man ønsker det har man nå en unik mulighet til å møte den tidligere Liverpool-spilleren Gary McAllister på Anfield. Heathcotes arrangerer nemlig en gallamiddag fredag 20.april, der hovedtrekkplasteret er nettopp McAllister. Den populære skotten vil fortelle om sine to år i Liverpool, mens gjestene nyter en treretters middag. Billettene til arrangementet koster £65.

Riise skylder penger
Dagbladet slår i dag stort opp at John Arne Riise skal være skyldig 17,8 milliioner kroner, og at 5,9 millioner av disse skal være gått til inkasso. Avisen skriver at 26-åringen har en årslønn på 25 millioner kroner, samtidig som hans aksjeselskap, Riise Invest AS, har en gjeld på 17,8 millioner. 2005-regnskapet skal ennå ikke være innlevert – mer enn fem måneder etter siste frist.

Riise Invest skylder ifølge inkassoselskapet Aktiv Kapital Nordea vel 5,9 millioner. Betalingsanmerkningen stammer fra 4. august 2005. 
 
- Vi har ingen kommentarer, sier Riises rådgiver, Jan Kvalheim, til ABC Nyheter.

Han viser til advokat Ronny Lund.

- Jeg jobber med å få oversikt og ta nødvendige grep slik at dette blir håndtert fornuftig og med tanke på å finne gode løsninger, sier Ronny Lund til samme kilde.