Rafa vil ha hurtig møte

Liverpools manager vil gjerne møte amerikanske eiere før kampen mot Manchester U. Sju av åtte mulige for Steven Gerrard. Salif Diao snart klar for Stoke.

Må snakke sammen
I en ny pressekonferanse i dag har Rafael Benitez lagt til noen nye små drypp i sagaen om hans forhold til eierne Tom Hicks og George Gillett.

Rafa har ikke lagt skjul på at man har vært uenige om hvordan manageren skal få lov til å jobbe i forhold til transfervinduet i januar. Benitez har siden også strakt ut en forsiktig hånd hvor han understreker at problemene ikke er av personlig art, at begge parter søker det beste for Liverpool FC, og at han tror det vil bli en tilfredsstillende løsning.

Nå sier Rafa at han gjerne ser at man kan snakke sammen også før det planlagte møtet i forbindelse med hjemmekampen mot Manchester United 16 desember, og da ikke via telefon eller e-mails.

- Jeg håper å kunne snakke med eierne før kampen mot Manchester United, bekrefter Rafael Benitez.

- Jeg vet ikke om det er mulig, men vi vil prøve å få det til.

- Kanskje er det min engelsk som ikke er så god, kanskje det var problemet. Det som er sikkert et at vi må snakke med hverandre og komme til bunns i dette.

- Kanskje vi skulle snakke så fort som mulig og analysere situasjonen, men jeg vil bare snakke ansikt til ansikt. Det er lettere enn å la det gå via e-mails og telefon.


Kaptein i scoringsform
Steven Gerrard har scoret i sju av Liverpools åtte siste kamper. Det eneste oppgjøret som scouseren ikke har nettet i er, naturlig nok, da det ble målløst borte mot Blackburn.

Totalt har Stevie G åtte mål på 19 kamper så langt denne sesongen, hvorav fire scoringer har kommet i Premier League. Midtbanespilleren ligger dermed bra an til å få "personlig rekord" når det gjelder scoringer i helrødt, over en sesong.

Tidligere har Gerrard 10 mål som det beste i ligaen. Det var i sesongen 2005/06 hvor han nettet imponerende 23 ganger totalt. Forrige sesong var tallene sju i ligaen og 11 totalt.


Endelig arbeidsgiver for Diao?
Ifølge Stoke er man nå nær en avtale med Salif Diao. Afrikaneren har spilt i Stoke tidligere også, da på utlån fra Liverpool, men skader har bidratt til at han har vært uten kontrakt og uten arbeidsgiver denne sesongen.

- Vi har jobbet hardt for å få til en avtale, forteller daglig leder Tony Scholes i Stoke City.

- Det har tatt betydelig med tid, hovedsakelig fordi Salif har vært skadet. Nå håper vi at, via velvilje fra begge sider, kan vi avslutte en deal i nær fremtid.