Rafa vurderer baskisk stopper

Athletic Bilbaos 22 år gamle midtstopper Fernando Amorebieta blir fulgt med argusøyne av Liverpools speidere. Den tøffe forsvareren kan være aktuell for en overgang i januar.

Setanta Sports viser til spansk presse og melder at Liverpool skal være ute etter å sikre seg Athletic Bilbaos midtstopper Fernando Amorebieta under transfervinduet i januar.

22-åringen spilte seg til fast førstelagsplass på San Mames i fjorårsesongen, og fikk da 27 kamper for Bilbao. Selv om Bilbao-klubben sliter i feil ende av Primera Division denne høsten har Amorebieta gjort seg positivt bemerket, og Rafael Benitez skal ha sendt speidere for å se forsvarsspilleren i aksjon i kampene mot Almeria og Levante.

Baskeren er under kontrakt med sin klubb helt frem til juni 2011, etter å ha signert en forlengelse av avtalen nå i sommer. Den talentfulle spilleren ligger i vannskorpa til å spille seg inn i den spanske A-landslagsdiskusjonen, men han har aldri spilt for Spania U21.

Midtstopperen, som også kan spille venstreback, ble født i Venezuela hvor hans far spilte fotball. Han har vært å finne i Bilbaos rekker siden han var 11 år, og debuterte altså i La Liga i 2006.

Amorebieta skal ha rykte på seg for å være en tøff spillertype, og står bokført med hele 20 gule og tre røde kort på 48 kamper!