Rasende Benitez legger press på Chelsea

Rafael Benitez innrømmer at han kom med en sjelden skjennepreken på Stamford Bridge, og at man nå må stå sammen mot et Chelsea som Rafa mener må prestere etter sin pengebruk.

Jose Mourinho har knapt lukket munnen de siste ukene, og bl.a. hevdet at han ville fått sparken i Chelsea hvis hans lag hadde hatt Liverpools resultater de siste par årene.  Rafael Benitez kommer nå med en aldri så liten respons med at dersom en klubb som har brukt så mye penger og ikke vinner ligaen, da vil presset være på dem foran en semifinale i Champions League.  Liverpools manager sier også at for en sjelden gangs skyld hevet  han stemmen kraftig i pausen i London og at det nå er spillere som spiller for sin fremtid.

- Jeg var veldig sint etter den første kampen mot Chelsea.  Jeg var sint på meg selv, min stab og mine spillere siden vi ganske enkelt ikke hadde prestert, sier Rafa.

- Jeg kan ikke analysere fremtiden til en spiller på en eller to kamper, men noen spillere må nå være klar over at de både spiller for å komme til en finale i E-Cupen og også for deres fremtid.  En avgjørelse om de fortsatt vil være i en toppklubb eller ikke kan avhenge av de neste ukene.

- På utsiden kan det være at folk tror jeg er rolig og ofte er det den beste måten å få fram sitt budskap på, selv om du skulle være sint på innsiden.  Men dette var en semifinale i Champions League og jeg måtte heve stemmen for å få spillerne til å skjønne at de var i ferd med å skusle bort en mulighet.

- Det positive er at til tross for at vi ikke spilt særlig bra på Stamford Bridge så slapp vi bare inn et mål.  Hvis vi nå spiller på vårt beste nivå kan vi slå dem.

- Jeg har snakket om våre supportere, atmosfæren på stadion og det å spille med rett innstilling.  Vi må også gjøre ting rett taktisk, ikke gjøre feil og ikke gi dem sjanser.  Nøkkelen mot et veldig godt lag som Chelsea er at en gjør alt samtidig.  Både det å vise dyktighet, være godt organisert og ha viljestyrke.

- Jeg føler at våre fans kan avgjøre for oss.  Når du kan høre dem, da får de spillerne til å løpe fortere.  Det eneste en må kontrollere er spenningsnivået og å gjøre ting riktig.

- Jeg ønsker ikke å analysere hva de (Chelsea) sier eller gjør.  Alt jeg vet er at de er et lag som kjøper for millioner og er nødt til å vinne trofeer, og hvis de ikke vinner ligaen vil de utvilsomt være under press.  Det å vinne Premier League vil være vanskelig for dem nå, og kanskje er det også slik i Champions League.

- Samtidig, når en spiller mot en klubb som de siste fem årene har investert mer i nye spillere enn noen andre, da kan du aldri si at du er sikker på å slå dem.  Det er ingen tvil om at de fortsatt er favoritter.  Det er de nødt til å være når en analyserer spiller for spiller og hva enkelt er verdt.