Raser mot videoklipp

De etterlatte etter de 96 som døde under Hillsborough-tragedien raser mot et videoklipp som har dukket opp på nettstedet YouTube. Semifinale i FA Youth Cup i morgen.

En sjokkerende video, som viser flere Liverpoolfans i det de nærmest knuses mot gjerdene, er blitt lagt inn på den populære internettsiden YouTube, skriver Liverpool Echo. Videoklippet, som er lagt inn av noen som hevder de er Manchester United-supportere, har skapt opprør på Merseyside.

Sekretær i Hillsborough Family Support Group, Phil Hammond, mistet sin 14 år gamle sønn i ulykken som resulterte i at 96 menneskeliv gikk tapt. Han sier i dag at det er både sjokkerende og kvalmende at slike videoklipp verserer på nettet. Hammond er også oppgitt over at det ikke finnes noen som overvåker eller kontrollerer det som blir lagt ut på internettsider som YouTube.

- Hvis det er Man Utd-supportere som står bak dette, bør de virkelig ta en titt på seg selv, spesielt etter det som skjedde mot Lille i Champions League kun et par uker tilbake, sier Phil Hammond.

Den grufulle sekvensen begynner ved at et grafitti-bilde som er sprayet på en mur rett i nærheten av Old Trafford, med påskriften: "Welcome, you murdering Scouse bastards". Deretter er man vitne til de grufulle scenene som hendte på Hillsborough. Videoklippet viser blant annet kaoset som oppstop utenfor stadionet i forkant av kampen, supportere som blir presset mot gjerdene i Leppings Lane og supportere som prøver å flykte fra blodbadet.

Videre vises også skadede supportere som blir båret bort på bårer, fans som blir forsøkt gjenopplivet ute på banen og den fornærmende forsiden av The Sun, hvor overskriften er "The Truth". Som kjent har Liverpoolfans boikottet denne avisen, i etterkant av dens løgner etter ulykken.

Det hele slutter med et grafisk bilde av at en rød djevel, altså Manchester Uniteds emblem, urinererer på Hillsbrough-memorialen på Anfield, etterfulgt av den vemmelige beskjeden "96 was not enough".

Anne Williams, som mistet hennes 15 år gamle sønn i ulykken, forlanger at YouTube nå fjerner dette videoklippet umiddelbart, og utestenger de ansvarlige.

- Dette er intet annet enn skrekkelig. Jeg finner det vanskelig å forestille meg hvem som kan gjøre noe slikt, og hvorfor. Det er svært sårende at noen kan ha det gøy på beskostning av, og gjøre narr av en ulykke som dette, hvor 96 helt uskyldige mennesker mistet livet sitt, fortviler Williams til Liverpool Echo.

- Jeg er klar over at det er spøking og sanger omkring dette under kampene, men dette overskrider alt som heter normal rivalisering mellom fotballklubber. Uansett hvem som har ansvaret, og ser etter disse nettsidene, er det viktig å gjøre tiltak. Det går ikke an å tillate at slikt krenkende materiale spres over internett, avslutter en opprørt Anne Williams.

Den ansvarlige for videoen, som går under navnet "Fenceater 96 Productions", hevder at videoklippet er en respons på et påstått klipp, der en Liverpool-supporter skal ha gjort narr av flyulykken i München i 1956, hvor 23 personer, inkludert åtte Manchester United-spillere, omkom.

Liverpool Echo prøvde å finne dette klippet på YouTube, men det viste seg å ikke eksistere.


Liverpoolsupporterne sier klart ifra hva de synes om The Sun.

Semifinale i FA Youth Cup i morgen
Liverpools juniorer møter i morgen Newcastles juniorer til dyst, i den første av to kamper i semifinalen i juniorcupen. Liverpool, som gikk helt til topps i fjorårets utgave, har reist til Newcastle for å spille den første kampen. De lovende ungguttene har vist god form, og har beseiret både West Bromwich, Chelsea, Reading og nå sist, Sheffield United. Nå er det altså Newcastle som er siste hinder, før Liverpool når sin andre strake finale i FA Youth Cup. Returkampen spilles på Anfield mandag den 19. mars.