Real gir ikke opp Rafa

Real Madrid omstrukturerer sin ledelse og vil gi manageren større makt i et nytt forsøk på å sikre seg Rafael Benitez. Blanchett valgte Posh foran reservelagsspill i Liverpool.

The Times skriver i dag at Real Madrid nå har identifisert Rafael Benitez som manageren de vil ha, og ikke Jose Mournho, slik som mange medier har hevdet den siste tiden. Madrid-klubben skal ha planer om å komme med et tilbud som de mener Liverpool-manageren rett og slett ikke kan avslå. De vil nemlig tilby han større kontroll på Bernabeu enn det som hittil har vært vanlig for managere i spansk fotball.

Benitez takket som kjent nei til Real Madrid sist sommer, delvis fordi han stilte seg tvilende til regimet som rådet i Madrid-klubben. Nå skal imidlertid de som trekker i trådene i Madrid være villige til å gi den nye manageren større makt, dersom de får den mannen de ønsker seg. Man skal allerede ha svekket posisjonen til sportsdirektør Predrag Mijatovic, og har samtidig forfremmet Juan Ángel Sánchez til en rolle som generalmanager. Sánchez er en nær venn av Benitez.

The Times skriver at Real vil komme med nye fremstøt for å sikre seg Liverpool-manageren ved å kontakte hans agent, Manuell Garcia Quillon, i løpet av de neste to ukene. Madrid-klubben håper at Benitez sin posisjon på Anfield nå er mer ustabil og usikker som en følge av eierskiftet i klubben.

Benitez skal i går kveld ha kommentert det nye regimet på Santiago Bernabeu i et intervju med det spanske fotballprogrammet Revista de La Liga.

- Fra avstand har jeg lagt merke til at de har forandret på en del ting. De har nok kvalitet i laget og erfarne spillere, men det er vanskelig å snakke om deres tropp når du befinner deg i et annet land. Men de har definitivt gode spillere. Jeg vet hva folk snakker om, men jeg ønsker å fokusere på mitt lag ettersom vi prøver å bli blant de fire beste i Premier League og vi har også kamper i Champions League som skal spilles.

Om situasjonen i Liverpool hadde manageren følgende å si:

- Det er viktig å få vite intensjonene til de nye eierne, og at de får vite hvilke planer jeg har. Det er viktig å klarlegge hva som skal skje i fremtiden. Får vi nytt stadion og vil det bli mer penger til spillerkjøp? Vi må gjøre det rette nå.

Liverpool-ledelsen er fortsatt sikre på at Benitez vil forbli på Anfield også ut over managerens nåværende kontrakt, som utløper i 2010. Ikke minst tyder hans investeringsstrategi, der han til stadighet kjøper gode, unge spillere, samt det faktum at spanjolen nylig kjøpte seg nytt hus på The Wirral, at han tenker å bli i England en god stund til. Men samtidig innser man at et tilbud fra Real Madrid vil være attraktivt for en mann som er født i byen og som har vært både supporter, reservelagsspiller og trener i klubben.

Blanchett til Posh
Peterborough United har kjøpt Cambridge City-forsvareren Danny Blanchett. Den 19 år gamle venstrebacken var for noen uker siden på et 14 dagers prøvespill i Liverpool, hvor han skal ha imponert.