Regn truer dagens kamp

Store nedbørsmengder over Tyneside i natt har skapt usikkerhet om Newcastle v Liverpool kan spilles i ettermiddag. Dommer Halsey skal nå være innstilt på å sette igang kampen kl 16.00.

Dommer Mark Halsey ankom St. James Park tidlig i morgentimene i dag, for å følge værutviklingen i nord-øst England. Regnet har nemlig høljet ned over Tyneside i natt, og dagens kamp har således stått i fare for å bli utsatt.

På Newcastles offisielle nettside sies det nå at dommeren har foretatt en inspeksjon av banen, og skal være fornøyd med forholdene. Halsey vil imidlertid fortløpende vurdere gressmatta og værsituasjonen frem mot avspark.

Newcastle United melder at man vil komme tilbake med ytterligere beskjed dersom det blir nødvendig, men meldingen til supporterne på det nåværende tidspunkt er at kampen vil bli spilt som normalt.

Halsey foretok sin foreløpig siste inspeksjon av banen like etter kl 14.15, og mente da at det var fullt mulig å spille fotball på St James’ Park. Men det regner fortsatt i Newcastle, og dommeren vil følge utviklingen med argusøyne. Banemannskap skal for øyeblikket gjøre alt de kan for å fjerne overvann fra banen.